Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Atatürk'ün partisi mi?

Yazının Giriş Tarihi: 28.03.2024 16:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.03.2024 16:34

NE BİLEYİM SONUNA KADAR CHP’NİN BENİM PARTİM OLARAK KALACAĞINI.                     

                                         MUSTAFA KEMAL ATATÜRK.

Mustafa Kemal Atatürk’ün en önemli mirası Cumhuriyet ve Cumhuriyet Halk Partisidir. Kökü Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyetinden gelen CHP, birileri beğense de beğenmese de TC’nin kurucu partisidir.

Atatürk, CHP’nin 4.üncü Kurultayında kürsüdeydi.(9 mayıs 1935)Bu O’nun katıldığı son kurultaydı.Öyle noktalara parmak basmıştı ki…Özellikle 3 madde çok önemli.Çünkü bugün gelinen siyasi platformun aslında nasıl olması gerektiğini anlatıyor.

Gelelim bugünlere…

Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Fırkası ile bugünkü CHP aynı mı?

Tabi ki hayır. Dünya kadar fark var. Bu farkları anlatmaya gerek bile yok. Aslında CHP günümüzde Atatürk, Atatürkçülük veya Kemalizm’den politik rant devşiren, yani Atatürk üzerinden bir siyaset kurgulamaktadır. Bu durum, Atatürk’ü kendi tekelinde tutma stratejisi kendi seçmenini konsolide etme kaygısındandır. Ancak bugünkü CHP’nin Atatürk’ü tekel altında tutma siyaseti tarihi gerçeklerle uyuşmamaktadır. Buna en güzel cevabı yine tarih veriyor. Gelin bakalım.

 Falih Rıfkı Atay’ın bir anısı Atatürk’ün geleceğe dair kaygıları olduğunu, CHP’nin çizgisinden saptırılabileceği düşüncesini gösteriyor! O anı şöyle...

“CHP Genel Sekreteri Recep Peker, parti ile ilgili bir belgeyi imzalatmaya getirdiğinde Atatürk, belgenin üzerine ‘Partim’ kelimesini yazar. Peker, ‘Paşam niçin CHP yazmıyorsunuz?’ diye sorar. Atatürk’ün yanıtı, ‘Ne bileyim sonuna kadar CHP’nin benim partim olarak kalacağı’)  olur!”

Başkaları burnunun ucunu göremezken 100 yıl sonrasına bakıp gören Atatürk, ne yazık ki yine yanılmadı.

Maalesef CHP 100 yıl sonra Atatürk’ün dediği gibi Atatürk’ün partisi olma özelliğini kaybetmiş durumda.

İnsanlar değişiyor, dünya değişiyor…. Kendimizi yeniliyoruz kabul.

Ama Atatürk maskesine sığınıp O’nun prensiplerinden çıkmış, vizyon ve misyonunu kaybetmiş ve bugün CHP’de Değişim isteyenler sakın Atatürk’ü kendinize maske olarak kullanmayın.Çünkü bugünkü CHP kendini  Atatürk’ün kurduğu parti olarak görüyorsa ki, bu günümüzde mümkün değil,şunu unutmamalı

KILAVUZU KENDİ OLMAYANIN YOLCULUĞU, ÇIKMAZ SOKAKTA BİTER.

Bu yüzden kendinizi kandırmayın, yenilgileriniz hep devam ediyor. Etmeye de devam edecek.

Ben ATA’dan CHP’ liyim diyenleri, küstürdükleriniz, öteleyip ayrıştırdıklarınız işte bu yüzden istifa ettiler, etmekteler.Veya ihraç ettikleriniz öfke dolular,Tıpkı benim gibi.

‘Ne bileyim sonuna kadar CHP’nin benim partim olarak kalacığını! diyen Atatürk’ümüzü bu günlerde bir kez daha ÖZLEMLE VE SAYGIYLA ANLIYORUM.

Saygılarımla

Yeşim Akıncı

28 Mart 2024

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.