Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MOSKİTO’LAR

Yazının Giriş Tarihi: 16.01.2024 19:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.01.2024 19:16

Kuşadası, güzel yurdumuzun dünyaya açılan penceresi. Her yıl binlerce yabancı misafiri ağırlayan turistik beldemiz. Her geçen yıl aldığı göçle büyüyen genişleyen ilçemiz.  2023 yılında 531 kurvaziyer ile 785 bin ve 680 motorbot ile 135 bin olmak üzere 920 bin yabancı misafirimiz olmuş, karadan ve başka vasıtalarla gelen sayıyı bir istatistik tutulmadığı için bilmek mümkün değil. 

Yabancı misafirlerimizin yanı sıra yerli misafirlerimiz ve yazlıkçılarımızı da düşündüğümüzde Kuşadası’nın nüfusu yaz aylarında bir milyona erişmekte olduğu tartışmasızdır. Kış nüfusumuzun ise 200 bin civarında olduğu tahmin edilmektedir. 

Türkiye’mizin gözbebeği olan Kuşadası, bu özelliklerinin yanı sıra yurdun dört bir tarafından göç almakta ve rant savaşına sahne olmaktadır. Gittikçe kalabalıklaşan ilçe beraberinde trafik yoğunluğunu ve kargaşasını da getirmektedir. Yaşam alanı yaklaşık 4 – 5 Kilometrekareye sıkışmış bu yörede 100 binin üzerinde nakil aracı ve 20 binin üzerinde ise motosiklet bulunmaktadır. Biz bunlara MOSKİTO diyoruz. Aynen sivrisinek gibi nereden çıkacağı, nereye konacağı, kimi ısıracağı belli değil. Sürücüler sürat tahdidi tanımazlar. Alçaktan uçan uçaklar gibi tek istikametmiş, kaldırımmış, yaya geçidiymiş, sağ ve ya soldan geçmekmiş hak getire bunlar için her şey düz yol.  Trafik kaidesi tanımazlar, yaya yolunda yürüyen insanı görmezler, üstüne üstüne giderler. Nedense kimse bunlara dur demez.

İstatistiklere bakın en çok kaza ve ölüm oranı bunların elinde. Tek tekerlek üstünde gidenler, akrobasi yapanlar gırla.  Özellikle kuryeler, olimpiyat yarışlarındalar sanki. Kendilerini düşünmüyorlar, peki kendi ailelerini, analarını, babalarını da mı düşünmezler. Bir kazaya kurban gittiklerinde AFERİN mi alacaklar?  

Bu  motosiklet terörüne bir son demek lazım.  Trafik yasasında yapılacak bir değişiklikle bu olay çözüme ulaştırılabilir sanırım.

Sayın Milletvekilleri bir yakınınız motosiklet kazasına uğradığı zaman mı aklınız başınıza gelecek?       

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
google.com, pub-4400075568548996, DIRECT, f08c47fec0942fa0
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.