Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ömer Günel’e açık mektup !

Yazının Giriş Tarihi: 31.05.2024 14:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.05.2024 14:46

Sayın Başkan;

Son günlerin tartışılan konusu Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun, bizzat gelip yerini tespit ettiği ve sonrasında izin verdiği İDO’ya ait bilet satış kulübesi. Üyelerinden gelen yoğun şikayetleri dile getiren TÜRSAB, Ticaret Odası, Esnaf Odası başta olmak üzere, partinize yakınlığı ile bilinen ilçedeki neredeyse tüm sivil toplum kuruluşları bu kulübeye ve konuluş tarzına tepkilerini dile getirdi. Sizin de tasvip etmediğiniz çevrenizce dile getiriliyor.

Sayın Günel;

Çerçioğlu’nun Kuşadası’na bakışını biliyoruz. Türkiye’nin en önemli merkezlerinin başında gelen, Amiral Gemisi olarak adlandırılan Kuşadası’nın turizmine, sosyal yaşantısına, kent estetiğine hiçbir katkısı olmadığı gibi; kentin dinamiklerine olan siyasi nezaketsizliği ve saygısızlığına artık şaşırmıyoruz.

Anlaşıldığı kadarıyla, Çerçioğlu’nun bu ilçenin seçilmiş Belediye Başkanına, sivil toplum örgütleri, esnafı, turizmcisine rağmen satış noktasını ısrarla yerinde tutacak. Başta kendisine oy verenler olmak üzere bu ilçedeki 7’den 70’e herkese ağır bir hakareti sürdürecek, Kuşadası ve insanını yok sayacak.

Çerçioğlu’nun bu davranışlarını eleştirirken, size de sorumluluğunuzu hatırlatmak isteriz. Siz bu ilçenin belediye başkanısınız. Bu kentin ve bu kentte yaşayan herkesin haklarını savunmak zorundasınız. Sırf partiliniz olduğu, sizin başkan seçilmenizde katkısı olduğu için yapılan saygısızlık ve nezaketsizliği sineye çekemezsiniz.

Tamam, belki o bilet satış kulübesini kaldıramazsınız, ama faaliyetlerini engelleyebilirsiniz. Belediye zabıtalarının en önemli görevi, yasadışı tüm ticari faaliyetleri engellemektir. Kuşadası Belediye Zabıtaları da, tıpkı seyyar satıcılar, parfümcüler, gelişi güzel sebze meyve satanlar, ruhsatsız faaliyet gösteren işyerlerini denetleyip, engelledikleri gibi bu kulübeye de müdahale etmeleri gerekiyor. Bu emri vermenizi, görevlerini hatırlatmanızı talep ediyoruz.

Biz İDO’nun ticaret yapması veya bilet satmasına karşı değiliz. O firmanın da onlarca seyahat acentesi veya bilet satış merkezi gibi yasal bir işyerinde faaliyet göstermesini istiyoruz. Kamusal alanımızın gasp edilmesine tepki gösteriyoruz.

Sayın Ömer Günel,

Sizi, bu kentin meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, turizmcileri ve insanına karşı sorumluluğunuzu hatırlamaya ve gereğini yerine getirmeye davet ediyoruz. Numaratajı, ruhsatı, elektriği, suyu olmayan o kulübedeki yasadışı faaliyetin derhal durdurulmasını istiyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
google.com, pub-4400075568548996, DIRECT, f08c47fec0942fa0
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.