Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ne Beach Club’mış be!!

Yazının Giriş Tarihi: 28.01.2024 12:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.01.2024 12:41

Belediye Başkanı Ömer Günel’in oğlu için Güzelçamlı’da  Beach Cafe yapmak için başlattığı çalışmalar bir haftadır Kuşadası’nın gündeminde. Güzelçamlı sakinleri yapılan işlemlerin hukuka, kıyı ve imar kanunlarına aykırı olduğunu söylerken, Başkan Günel’de, “Her şey yasalara uygun” diye kendini savunuyor.  Bu tartışmaya nokta koyması, yasaları uygulaması gereken devletin yetkili ve ilgili makamları ise duymuyor, görmüyor, müdahale etmeyip vatandaşı bilgilendirmiyor.  Günel hiçbir şey olmamış, tepki yokmuş gibi çalışmaları tam gaz sürdürüyor. Güzelçamlı sakinlerinin ise kendilerinin yok sayılması, dikkate alınmamasına tepkisi gittikçe büyüyor.

***

Halen görevde olan ve önümüzdeki seçimlerde tekrar CHP’nin adayı olarak yarışacak olan Ömer Günel’in oğlu için böyle bir girişimde bulunması ise tartışmaların diğer boyutunu oluşturuyor. Kendi partilileri bile oradaki işlemlerin yasalara uygun yapıldığına şüpheyle yaklaşıyor. Tüm işlemler yasalara uygun olsa bile Günel'in vatandaşı buna inandırması kolay değil.

***

Dikkat çekici bir konu ise bu konuyla ilgili siyasilerin olumlu veya olumsuz hiç görüş bildirmemeleri. Ömer Günel’e rakip olarak çıkma girişiminde bulunan isimler, siyasi partilerin yöneticileri, Belediye Meclis Üyeleri suspus olmuş, sesleri çıkmıyor. Gerçi yadırgamamak gerekiyor. Kuşadası beton ormanına çevrilirken susanların, Güzelçamlı'daki iki dönüm arazi (!) için ses çıkaracağını düşünmek saflık olur. 

***

Bir belediye başkanının görevdeyken kamuoyunda tartışma yaratacak, vatandaşın kafasında soru işareti bırakacak kişisel hiçbir iş ve işlem yapmaması gerektiğine inanıyorum. Bu nedenle Ömer Günel’in yapması gereken en doğru hareketin, oradaki tüm iş ve işlemleri durdurarak tartışmalara noktayı koyması olduğunu düşünüyorum. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
google.com, pub-4400075568548996, DIRECT, f08c47fec0942fa0
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.