Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kuşadası'nda temel kural kuralsızlık dönemi

Yazının Giriş Tarihi: 02.03.2024 15:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.03.2024 15:56

Bu gün siyaset dışında, çok önemli bir konuya değinmek istiyorum.

Kuşadası’nda temel kural kuralsızlıktır, anlayışı hakim oldu. Örnek için onlarca konu sıralayabilirim, ama bu gün iki noktaya, silahlanma ve uyuşturucuya dikkat çekmeye çalışacağım.  

Kuşadası Değirmendere Mahallesinde  dün bir olay meydana geldi. İki kişinin tartışmasının sonucunda olayın nereye gittiğini anlatmak için olayla ilgili gazete haberinden iki satır aktarmak istiyorum.

 İkilinin devam eden sözlü tartışması sonucu S.A. belinden çıkardığı tabanca ile A.Ş'ye rastgele ateş açtı. A.Ş. ise belinden çıkardığı tabanca ile karşılık verdi. 

Eski kovboy filmlerinden bir sahne gibi. Ama bir Kuşadası gerçeği, neredeyse herkesin belinde, arabasında silah var. Kimse kanun, adalet ile zaman kaybetmek istemiyor, kendi işini kendi görmeye çalışıyor.

Abartıyorsun diyenlere, son bir yılda çoğu basına yansımayan örnekleri, daha bir kaç hafta önce bir otomobilde 199 isilahın yakalandığını hatırlatmak mümkün.

***

Bir diğer önemli sorun ise uyuşturucu. Eğlence mekanlarından vazgeçtik, artık ortaokul önünde satılıyor. En acısı ise uyuşturucunun en tehlikelisi sayılan kimyasalların ağırlıkta olması. Eğer etkin önlem alınmazsa gelecek kuşakları çok büyük tehlike bekliyor.

Şimdi ben de işin kolayına kaçıp, kolluk kuvvetlerini suçlama yolunu seçmeyeceğim. Özellikle yaz aylarında nüfusu milyonu geçen Kuşadası’nda 200-250 polisle bu olumsuzlukların önlenmesi mümkün değil.

Ben, turizmci, esnaf, sivil toplum örgütleri, ayrımsız tüm siyasi partilerin, kısacası toplumun reaksiyon göstermesini, ilçenin bir turizm kentine yakışır hale gelmesi için özellikle bu iki konuda çaba göstermesini bekliyorum.

Özellikle siyasetin hareketlendiği ve ortamın sertleştiği bir dönemde önlem alınmazsa çok üzücü olaylara şahit olabiliriz.

Aman dikkat!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.