Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kazanan kim olursa olsun, kaybeden Kuşadası olmasın!

Yazının Giriş Tarihi: 30.03.2024 12:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.03.2024 12:21

31 Mart Pazar günü ülke genelinde bulunduğumuz kentleri 5 yıl boyunca yönetecek Belediye Başkan ve Meclis Üyeleri’ni seçmek için sandık başına gideceğiz. Dün akşam adaylar son kez görücüye çıktı, eteklerindeki taşları döktü, vaatlerini bir kez daha sıraladı. Dinledik

Üç miting alanını da gezdim.  Takım tutar gibi parti tutan, “Hırsız, uğursuz, beceriksiz olsa da, benim partimin adayı. Karşısındakine mi oy vereyim” diyenlerin dışında kalan, kararını verememiş, inanmamış  büyük bir çoğunluk gözlemledim.  Sayısız dost, arkadaş, tanıdıkla sohbet etme olanağı buldum, fikirlerini sordum.  Edindiğim izlenim ve dile getirilen kaygıları göz önünde bulundurarak  uyarı görevimi yerin getirmek istiyorum.

Oyunuzu kullanmaya giderken lütfen bir an olsun düşünün..

Kirli ilişkilerle size dayatılan aday ve kadrolara mecbur olmadığınızı, bu seçimlerin yerel seçim olduğunu unutmayın.

 Babanızın, annenizin, dedenizin oy verdiği partiyi unutun, daha iyi hizmet verecek olan aday ve ekibine oy verin.

 Partinizi, adayını değil, yaşadığınız kenti, çocuklarınızın torunlarınızın geleceğini, gelecek nesilleri düşünün.

Hırsızın, talancının, rüşvetçinin partisi olmaz.Her türlü pisliğe bulaşıp,ülkenin ve  kentin geleceğini karartacak kararlar alabilecek, talanla, yalanla, rantla iş görüp Atatürkçülüğün arkasına sığınan veya ezan, bayrak, vatan edebiyatı yapanlardan uzak durun.

Ahlakı, ilkeleri, insani değerleri bir kenara bırakarak, kazanmak için her şeyi meşru olarak değerlendirenlerden uzak durun.

Farklı partilerde bile olsa yaşadığınız kenti rantın, talanın, mafyanın, kutuplaşmanın merkezi haline getirmeyecek, aday ve ekibe şans tanıyın.  İçinize sinmeyen aday ve ekibe şans tanımayın.

 CHP’liyseniz “Oy vermezseniz AKP’ye yarayacak”, AKP’liyseniz “Bizim adaya oy vermezseniz CHP’ye yarar” kutuplaşmasından sıyrılın. Kuşadası için söylüyorum, sağdan sola geniş yelpazede oy verebileceğiniz 14 parti ve alternatif adaylar olduğunu bilin.

Oy vereceğiniz parti ve adayının çevreye duyarlı, yeşil alanları koruyacak, çevre ve insan odaklı projeleri hayata geçirecek anlayışta olup, olmadığına dikkat edin.

Kadın, çocuk, yoksul, yaşlı, yetim, kimsesiz, engelli, işsiz gibi risk gruplarına pozitif ayrımcılık yapacak, iyi ki Kuşadası’nda yaşıyorum dedirtecek bir yönetim anlayışını cesaretlendirin.

Şeffaf, açık belediyecilik anlayışını benimseyecek ekip veya adayı destekleyin.

Her şeye rağmen oy verecek aday bulamazsanız, sandığa gidip kime yarayacağını düşünmeden boş oy verin. İçinize sinmeyen ekibe oy vermekten, gelecekte işleyecekleri suçlara ortak olmaktansa, boş oy kullanıp, demokratik protesto hakkınızı kullanın.

Biliyorum çok şey istiyorum.

Kuşadası’nın kaybedecek zamanı, talan edilecek tek karış toprağı, sökülecek zeytinlik, şeftali bahçeleri kalmadığını düşünüyor ve görüyorum, bu nedenle uyarı görevimi, sorumluluğumu yerine getirmeye çalışıyor, sizlerden çok şey istiyor ve bekliyorum.

Kazanan kim olursa olsun, kaybeden Kuşadası olmasın, kaybeden gelecek nesiller olmasın istiyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.