Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kimsenin nifak tohumları ekmesine izin vermeyin 

Yazının Giriş Tarihi: 14.03.2024 15:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.03.2024 15:09

Yine geldi çattı seçim vakti, Sanki her yıl seçim yapılıyor bu memlekette, size de öyle geliyor mu? Ne çabuk geçiyor zaman. 

 Her bireyin atacağı bir oyu var.  Kimse cahil değil, kör de değil. Doğruyu yanlışı görecek bir toplum içinde yaşıyoruz. 
 Her şeyden önce şunu belirtmek isterim ki. Kimsenin nifak tohumları ekmesine izin vermeyin. Dostluklar, arkadaşlıklar, bir seçim uğruna, ya da bir futbol takımı uğruna bozulmayacak kadar değerli. Yazdığım yazıları kimsenin üzerine almasına lüzum yok. Bir yazı yazıyorum. Yok buna mı dedin yok bunumu kastettin. Kimseden bir korkum, utanmam, çekinmem yok. Söz konusu dahi olamaz. Yazdıklarımı ne 30 yıllık can dostum olan Avcılar Kulübü Başkanı Çağatay Aynalı, ne de Kılıç Kocamanı hedef alınarak yazmadım. Ama nedense bazı kendini bilmezler, bak sana yazmış, yok seni kastetmiş diyerek dostluğumuza gölge düşürmek istemiş. Dostların Arasına kin ve nifak tohumu ekmek isteyenler hep olacak ama emellerine ulaşamayacak.
Her siyasi partinin adayı  projelerini anlatılıyor,  vaatlerini veriyor.  31 Mart 2024 tarihinde sıra mührün asıl sahibinde. Her seçmenin bir oyu var, eğrisi doğrusu kendi kararı. Kimse kimseyi tercihlerinden dolayı yargılamamalı. Merak etmeyin, ne seçimi kazanan, ne de seçimi kaybeden hiçbiri bir yere gitmeyecek. Bu bir hizmet yarışı. 
 Yarın yine hep beraber bu ülkede gözlerimizi yeni bir güne açacağız. Hep birlikte bu ülkede dün nasıl kardeşçe yaşadıysak, yarın da yaşayacağız. Ne kazananın ne de kaybedenin sonu değil bu seçim. Şüphesiz yeni başlangıçlar bekliyor olacak hepimizi.
 Elbette sandıktan birisi önde çıkacak. Kazananın, diğerine büyük bir fark atamayacağına inandığım için, galibe de mağluba da saygı duyulması gereken bir netice oluşacak. Ne olursa olsun çıkan sonucu sağduyu, sükûnet ve itidal ile taçlandırmalıyız.
 Yüzde elli artı bir de olsa, seçimden 1. çıkanı diğerleri tebrik etmeli. Kimse kimseye küs olmasın, küskün kalmasın. Bu hararetli seçim geldi geçti sayılır, unutmayalım ki yarın yine biz bize bakacağız.
Birbirimizi ne olursa olsun üzmeyelim. Hele ki şu siyaset yüzünden asla kimse kimseyi kırmasın. Kimse de kimsenin siyasi liderine kötü söz etmesin. Seçim uğruna, liderler birbirine her türlü sataşma hakaret yapsa da, biz yine aynı sokaktan geçeceğiz.
Biz yine birbirimizin düğününde kol kola girip horonlar oynayacağız. Cenazemiz olsa, yine aynı tabuta el verip omuzlarımızda taşıyacağız. Hangi siyasi görüşten olursak olalım, unutmayalım ki; seçim bir gün, yaşam her gündür. Bu güzel ülkemizde, bu Cennet memleketimizde, seçim uğruna hiçbir olumsuzluğa mahal vermeyelim!
Ve yine unutmayalım ki, ateş çemberi etrafımızda düşmanlar, ayrışmamızı, kavga etmemizi, dünyaya örnek olan birlik ve beraberliğimize zarar gelmesini bekliyor. Aman ha, fırsat vermeyelim.
Kaygılarınızla değil, kalbinizle, vicdanınızla sandığa gidin ve oyunuzu kullanıp, oynanan oyunları bozun! Şimdiden seçimi kazananları tebrik ediyorum. Burada kaybeden inşallah olmayacaktır. Kazanan hep beraber memleket olsun, demokrasi olsun.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.