Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"MAĞLUPTUR BU YOLDA GALİP "

Yazının Giriş Tarihi: 15.04.2024 10:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.04.2024 11:36

"Her lafa verilecek bir cevabım var. Lakin, bir lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye” HZ. MEVLANA

      Geçmiş 5 yıllık dönemde, Kuşadası’nda ki rant üzerine kurulu düzende her şey öylesine kötüye gitti ki, önümüzdeki  5 yıl daha aynı yönetim ile aynı tas aynı hamam sürecek.

      Bu dönemde de yine muhalefet çok konuşamayacak. Şöyle seçilen meclis listesine bakınca Ömer başkana gün doğdu, diyorduk ki meclis aritmetiği değişir. CHP Kontenjan ve Belediye Başkanının oyu dahil 19, İYİ Parti 9,  Cumhur İttifakı AKP - MHP ise 3 Meclis Üyeliği kazandı. Dikkat çeken bir noktada başkan Günel yüzde 42.41 oy alırken, CHP Meclis listesi ise Günel’e 7 puan fark attı. Ömer Günel kazandım demesin, CHP kazandı. Meclis de Cumhur İttifakı AKP’nin ve MHP’nin, hatta İYİ Parti’nin listelerinde, CHP demeyelim de Ömer’e çalışacak çok deneyimli isimler var. Söylemedi demeyin, bekleyip göreceğiz.  Kuşadası bu dönem daha iyi hizmet görecekmiş, herkese kucak açılacakmış, lak luk boş konuşmalar. Mutluluk hormonu saçıyor, ama bir yandan da,  ‘Kuşadası’nda aynı anda birçok odağa karşı mücadele verdiğimiz bir seçim süreci yaşadık. Bize seçimi kaybettirmek için bir araya gelen şer ittifakını da yendik. Kuşadası’nda hemşerilerimiz için kesintisiz hizmet üretmeye devam edeceğiz ‘ demiş, yani kendisine oy vermeyenler şer ittifakı mı demek istiyor.

     Kuşadası’nda siyasetin ve siyaset yandaşlarının ekonomisi büyüyor, milletin değil. Siyaset esnafının keyfi yerinde. Mutfak, kira, sağlık, çocukların eğitimi gibi sorunları yok. Çok yüksek ve de çifter maaşlar, kaynağı tartışmalı ek gelirler, inanılmaz avantajlar. Onlar başka bir dünyada yaşamaya devam edecekler. İYİ Parti ülke genelinde büyük çöküş yaşarken Kuşadası’nda çok iyi bir oy yakaladı. Bu oylar emanet oylar, Ömer Günel’e tepki oyları bunu iyi değerlendirerek etkili muhalefet yapmak gerekir.

        AKP bu dönem ana muhalefet konumunda değil, 10 meclis üyeliğinden 3’e düşmesinin nedenleri araştırılmalı. Ben şahsi olarak şunu söyleyebilirim, geçmiş dönem ne kadar muhalefet yaptıklarını öğrenmek istedim. 5 yıllık dönemlerinde bile bir arşiv tutmamışlar, bilgi istiyorum bugüne kadar kaç önerge verdiniz kaçı yanıtlandı diye sonra öğrendim ki arşiv diye bir şey yok. 2022 yılının faaliyet raporu kitabını istedim inanın 1 buçuk ay oyaladılar, sonrasında ‘ sorduk soruşturduk kimsede yok kim almış bilmiyoruz ‘ dediler.  2023 faaliyet raporunu aldım, kısa göz gezdirdim, önerge verilecek çok parasal konu var. Belediye Başkanı 2019 yılındaki faaliyet rapor kitabı ile o yıldan sonraki faaliyet rapor kitapları çok değişmiş. İnceleyin derim, kitapçığı bulamazsanız Kuşadası Belediyesi’nin internet sayfasından farkı sizde görebilirsiniz.

Yazımın sonunda şunu söylemek isterim; ‘ Mağluptur bu yolda galip ‘ Sağlıcakla kalın…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.