Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BABALARIN SESİZ FERYADINI KİM DUYACAK ACABA..!

Yazının Giriş Tarihi: 13.01.2024 09:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.01.2024 09:15

     Bugün bir intihar haberini okurken son 21 yılda, her geçen gün artan intihar olaylarında 6 bindenden fazla, çoğu genç insan canına kıydı..
Bu canların yüzde doksana yakını ya okulu bitirip yıllarca işe giremeyenler, ya işsiz kalanlar, yada aldığı maaşın hayati ihtiyaçlara yetememesi nedeniyle kredi kullanıp çaresizlik batağına düşenler.

     İsmail Devrim gibi çaresiz insanlar yoksulluğu gurur meselesi yapıp, çocuğuna pantolon alamadığı için intihar edebiliyor.. "Çocuklarım aç aç! İş bulamıyorum!" diyerek AVM de genç baba, canına kıyabiliyor.. Torununa harçlık veremediği için dede intihar ediyor..Eşine pazar parası veremediği için çaresiz eş canına kıyıyor.. Çaresizliğin bunalıma soktuğu adam cinnet geçirip, eşinin, çocukların canına kıyıp intihar ediyor.

     Ekonomiden sorumlu siyasilerin yorumu aynı..!
"İntihar edenleri hemen hemen hepsinin nedeni Ekonomik sıkıntı değil, psikolojiktir"
Tüm bakanlara soruyorum..
Hem işsiz, hem kirada, hem çocuk okutan, hem kredi kartı borcu için haciz gelen birinin psikolojisi nasıl iyi olabilir sizce...?
Ekonomik çıkmazda olan biri, çıkış yollarının tükendiğini gördüğünde canına kıyarak sebep olanlara bir mesaj, bir uyarı gönderir..
''Beni yokettiniz bari başkalarını yoketmeyin diye..''
Bu zavallı insanlar nasıl bir çıkmazdaydılar ki, canlarından çok sevdikleri ailelerini acılar içinde bırakarak gittiler, bunu sorgulayacak yüreğiniz varmı..!
'Bu ekonomik çöküntü her ne kadar safsatadır, bir algı operasyondur' desenizde bir gerçek var; bu ateşte yanan yoksul ve çaresiz insanlarımız her geçen gün artıyor..

     Bunu görün..Bu bir siyasi algı değil..Bu hayatımızı allak bullak eden toplumsal çıkmazdır. Bu gidişle daha çok işyeri kapanacak..İşsizlik arttıkça aileler parçalanacak. Cinnet geçiren insan çoğalacak.. Fuhuş, kadın cinayetleri ve intiharlar artacak..Sevgili Millet vekilleri Allah insanları fakirlikle sınıyor safsatasını bırakın, sizler 200 bin TL'nin üzerinde maaş alırken, 10 bin TL alan insanlar nasıl bir mucize yaratarak geçiniyorlar..

O koltukları bırakıh, sadece oy isterken değil, şu çaresiz insanların arasına girin, asgari ücretle veya emekli maaşıyla nasıl geçiniyorlarmış yaşadıkları mucizeye bi tanık olun Allah aşkına..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.