Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sun Prıncess ilk seferinde Kuşadası’nda

Dünya’nın suya İndirilen en yeni ve en büyük gemileri arasında yer alan Sun Prıncess ilk seferinde Kuşadası limanına yanaştı.

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2024 15:31
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2024 15:31
Kaynak: Adanın Sesi Haber Merkezi
Sun Prıncess ilk seferinde Kuşadası’nda

Sabah erken saatlerde Kuşadası Ege Port limanına yanaşan Sun Prıncess  kruvaziyer gemisiyle çoğunluğu Amerikalı 3 bin 750 yolcu geldi. Gemiden inen yolcuları, halk oyunları ekibi ve Kuşadası Belediyesi Bandosu karşıladı. Tur programına katılan yolcular otobüslerle Efes ve Meryem ana gibi ören yerlerini ziyarete giderken tur programına katılmayan yolcular ise Kuşadası çarşılarını gezdi.

KUŞADASI PROTOKOLÜNE DAVET

 Princess Cruises şirketine ait 28 Şubat 2024 tarihinde ilk seferine başlayan Sun Prınsess 345.3 metre uzunluğunda 175.500 Gros ton ağırlığında, 21 güverteye sahip ve 4.300 yolcu kapasiteli Sun Prınsess  kruvaziyer gemisinin Kuşadası’na da ilk defa gelişi nedeniyle Princess Cruises Yönetim Kurulu Başkanı John Padgett ile gemi kaptanı Craig Street Kuşadası protokolünü ağırladı. Gemiye Kuşadası Kaymakamı İbrahim Keklik, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Yusuf Öztürk, Global Ports Holding Doğu Akdeniz Limanlar Bölge Direktörü  ve Ege Port Genel Müdürü Aziz Güngör ve daire amirleri katıldı.  Karşılıklı plaket ve hediyelerin ardından yeni teknoloji ve imkanlarla üretilen gemi davetlilere tanıtıldı.

BU SEZON 4 KEZ DAHA GELECEK

Global Ports Holding Doğu Akdeniz Limanlar Bölge Direktörü  ve Ege Port Genel Müdürü Aziz Güngör,” Kuşadası Ege Port limanın ’da bugün ağırladığımız Sun Prıncess isimli gemi dünyanın en yeni ve en büyük gemilerinden bir tanesi. İtalya’da üretildi ve geçen hafta denize indirildi. İlk seferin de Kuşadası’nı uğrak bir liman olarak seçmesi Kuşadası’nı ve bölgenin ne kadar önemli olduğunu göstermekte. Bu gemi 2024 kruvaziyer sezonun da  Kuşadası limanına 4 sefer daha gerçekleştirecek. Kuşadası limanı ülkemizin en fazla gemi ve yolcu gelen limanı. Geçen yıl 530 gemi seferiyle 780 bin yolcuya ev sahipliği yaptı. Buna ilaveten 130 bin feribot yolcusuyla bu sayı 910 bin’e ulaştı. 2024 yılında 550 gemi seferiyle yaklaşık 1 milyon yolcunun gelmesini bekliyoruz. Bu sayının 850 bini kruvaziyer yolcusu, 150 bin’i de Feribot yolcusu olacak” dedi.

Kaynak: Adanın Sesi Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.