Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi yıl dönümü

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. Yıldönümü nedeniyle Kuşadası’nda tören ve bir dizi etkinlik düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2024 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2024 14:00
Kaynak: Adanın Sesi Haber Merkezi
Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi yıl dönümü

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferimizin 109. yıl dönümünde Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende, Anıta çelenk konuldu, saygı duruşundan sonra İstiklal Marşı okundu. İlçe Garnizon Komutan Vekili Muammer Bircan, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Şehitlerin hatıralarının nesilden nesile aktarılacağını belirten Bircan, “ Aziz Şehitlerimizin yüreklerimizde yaktıkları ateş, vatana yönelik her türlü tehdide karşı vereceğimiz mücadelede sarsılmaz inancımıza ,  tükenmez gücümüze sonsuz kaynak teşkil etmektedir’ diyerek  Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk  ve O’nun kahraman silah arkadaşları ile vatanın ve milletin bağımsızlığı için canlarını feda eden şehitleri andı.

ADALIZADE MEZARLIĞI ZİYARET EDİLDİ.

Tören ve etkinlikler çerçevesinde Adalızade Mezarlığı’nda şehit mezarları ziyaret edilerek dualar okundu,  kabirlere karanfil bırakıldı. Tören, Kuşadası Anadolu Lisesi Salonu’nda, Kuşadası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen özel anma programıyla devam etti. 

Kaynak: Adanın Sesi Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.