Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

6 Şubat'ta hayatını kaybedenler 04.17'de anıldı

Geçtiğimiz yıl 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin yıl dönümünde hayatını kaybedenler için Türkiye genelinde anma programları düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2024 11:13
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2024 11:19
Kaynak: Adanın Sesi Haber Merkezi
6 Şubat'ta hayatını kaybedenler 04.17'de anıldı

     Türkiye’nin yaşadığı en büyük felaketlerden biri olarak tarihe geçen, sadece deprem bölgesindeki illerin değil, tüm ülkenin derin bir şekilde sarsıldığı, acı kayıplar verilen 6 Şubat 2023 depreminin üzerinden 1 yıl geçti.Depremin yıl dönümünde hayatını kaybedenler, o acılı gün anıldı.

     Anmalar yeterli değil. Şu gerçeği kabul etmeliyiz ki ülkemiz dünyanın en aktif deprem kuşaklarından birinin üzerinde yer alıyor. Geçmişte acı kayıplar vermemize neden olan depremlerin gelecekte de aynı acıları yaşatması ne yazık ki kaçınılmazdır.

     Depreme dayanıklı kentler için gerekli adımları atmayan yetkililerin vurdumduymazlığı, siyasi ve ekonomik çıkarları yüzünden depreme dayanıklı kentler hazırlanamıyor. Toplum ise deprem bilincine kavuşup, depremle yaşamayı öğrenemiyor.

     6 Şubat depremleri benzeri felaketlerin yaşanmaması için sadece anmalar düzenlenip, vicdanlar rahatlatılmaya çalışılıyor.

    

Kaynak: Adanın Sesi Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.