Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Arısoy ödülü "Ödünçleme" dosyasıyla Bekir Dadır'a verildi

Kuşadası Eğitim ve Geliştirme Vakfı tarafından düzenlenen M. Sunullah Arısoy 2020 Şiir Ödülü "Ödünçleme" adlı dosyasıyla Bekir Dadır’a verildi. Ödül töreni corona virüsü salgın koşulları sona erdikten sonra belirlenecek bir tarihte yapılacak.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2020 16:46
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
adaninsesi.com
Arısoy ödülü "Ödünçleme" dosyasıyla Bekir Dadır'a verildi

Seçici kurulu Hidayet Karakuş, Ayten Mutlu, Ahmet Özer, Çiğdem Sezer ve Halim Yazıcı’dan oluşan, Kuşadası Eğitim ve Geliştirme Vakfı M. Sunullah Arısoy 2020 Ödülü açıklandı. Önceki yıllarda Türk dili ve Şiir dallarında verilen ödül, bu yıl "Ödünçleme" adlı şiir dosyasıyla Bekir Dadır’ın oldu. Şiirleri, eleştiri, inceleme yazıları ve söyleşileri: Yasak meyve, Varlık, Hürriyet Gösteri, Yeni e, Şiirden, Mühür, Hayal, Çağdaş Türk Dili, Kıyı, Evrensel, Aydınlık Kitap, Artfulliving, Parşomen Fanzin gibi gazete ve dergilerde yayımlanan Dadır'ın öyküleri Oggito, Öykü Gazetesi, İshak Edebiyat gibi yerlerde okurlarıyla buluştu.  

"ÖDÜLÜ HAKSIZLIĞA UĞRAYAN KADINLAR, ÇOCUKLAR, HAYVANLAR ADINA ALIYORUM"

Tüm dünyanın geçirdiği bu kötü günlerde ödülün kendisi  ve şiirleri için güzel bir eşik olduğunu söyleyen Bekir Dadır, "Ben bu ödülü tüm haksızlığa uğramış kadınlar, çocuklar ve hayvanlar adına alıyorum. Gece gündüz iğrençliği bir hayat felsefesi edinenlerin karşısında, gece başını yastığa koyduğunda vicdanı rahat bir şekilde gözlerini kapatamayan insanlar adına alıyorum. Ben bu ödülü hükümetlerin baskılarına boyun eğmeyen, dimdik yürüyen tüm insanlar adına alıyorum. Kurşunların küçük bedenlerine tünediği çocuklar adına alıyorum" dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.