Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İlk Türk astronot uzayda Kuşadası Mars Kolonisini aramış

Uzaydaki biri Türk dört astronot dünyaya döndü. Üç günlük gecikmenin nedeni ortaya çıktı, Türk astronot Alper Gezeravcı Kuşadası Mars kolonisini aramış.

Haber Giriş Tarihi: 09.02.2024 16:59
Haber Güncellenme Tarihi: 09.02.2024 16:59
Kaynak: Adanın Sesi Haber Merkezi
İlk Türk astronot uzayda  Kuşadası Mars Kolonisini aramış

Türkiye’nin 50 milyon dolar ile ilk uzay yolcusu, pardon ilk astronotu Alper Gezeravcı, nihayet dünyaya döndü. Gezeravcı’nın dönüşünün üç gün gecikmesinin nedenini NASA Adanın Sesi İroni Muhabirine açıkladı. Uzay yolcusu Gezeravcı’nın “Uzaya çıkmışken, Kuşadası Mars Kolonisini de ziyaret etmek istiyorum” diyerek uzay boşluğuna açıldığını belirten NASA yetkilisi şunları söyledi: 

“Gezeravcı, Çarşamba günü Dragon kapsülüyle Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan ayrıldı. Dönüş yolundayken kendisiyle birlikte dönen diğer astronotları da, “Kuşadası Belediyesi’nin Mars Kolonisi var. Uzaya çıkmışken gidip görelim. Uzayda çok çalıştık, dönmeden bir iki gün dinlenelim, kafa dağıtalım” diyerek ikna etmiş. Üç gün boyunca uzayın altını üstüne getiren Gezeravcı, Mars Kolonisi’ne rastlayamaması ve bizim de, “Ekmek çarpsın Marslıların bile öyle bir koloniden haberi yok. Bir gün öyle bir koloniye rastlarsak seni oraya da göndereceğiz, söz” şeklindeki ikna çabalarımızla nihayet dünyaya dönmeye razı olmuştur. Buradan Kuşadası Belediyesi yetkililerine çağrı yapıyoruz, sizin yüzünüzden neredeyse Dragon Kapsülü uzayda kaybolacaktı. Biraz ciddiyet lütfen.  ”   

Kaynak: Adanın Sesi Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.