Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yunan adalarına "Kapıda Vize" Mart’ta başlayacak

Yunanistan Turizm Bakanı 10 ada için kapıda vize uygulamasının Mart ayında başlayacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2024 13:11
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2024 13:11
Kaynak: Haber Merkezi
adaninsesi.com
Yunan adalarına "Kapıda Vize" Mart’ta başlayacak

Resmi ziyaret için Türkiye’ye gelen Yunanistan Turizm Bakanı Olga Kefaloyanni TÜRSAB’ı ziyaretinde 10 Yunan adası için uygulanacak olan kapıda vize işlemlerinin Mart ayında başlayacağını duyurdu. Kefaloyanni başkanlığındaki heyet ile TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya başkanlığındaki heyetler iki ülke arasındaki turizm işbirliğini ele aldı.

“KAPIDA VİZE UYGULAMASI TÜM YIL GEÇERLİ OLACAK”

Bu yıl 10 Yunan adasına kapıda vize uygulaması konusuna da değinen Kefaloyanni, “Kapıda vize uygulamasının Mart ayı itibariyle başlayıp yıl boyunca devam edecek olmasından dolayı biz de çok mutluyuz. Bu programın gerek turizm hareketleri ve gerekse halklarımızın birbirini tanıması, temasta bulunmaları açısından kültürel olarak da çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Tabii özellikle belirtmek istediğim; bizim açımızdan turizmde sadece mevsimlik turizm değil de sürdürülebilirlik önemli. Bunu başarmamız gerektiğine, çalışmalarımızın bu yönde olması gerektiğine inanıyorum” şeklinde konuştu. 

BAĞLIKAYA: KAPIDA VİZE UYGULAMASININ DİĞER ADALARI DA KAPSAMASINI BEKLİYORUZ

Türkiye ve Yunanistan arasındaki kültürel ve tarihsel bağların turist trafiğinin gelişiminde etkili olduğuna işaret eden Bağlıkaya ise konuşmasında, “Karşılıklı turizm trafiğimiz 500’er bin turist civarında. Bu kapasitemizi mümkün olduğu kadar artırmak için elimizden geldiği kadar çaba sarf ediyoruz. Bu vesileyle Yunan adalarına kapıda vize uygulamasından dolayı tüm seyahat acentaları ve Birliğimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Tabii ki bu uygulamanın kalıcı olmasını temenni ediyoruz. Bununla birlikte, kruvaziyer turlarının da daha rahat yapılabilmesi için kapıda vize uygulamasının diğer adaları kapsayacak şekilde genişletilmesi yönündeki beklentimizi de ifade etmek istiyorum.”

Bağlıkaya ayrıca Yunan konsolosluğundaki vize süreçlerinin kısaltılması ve daha hızlı sonuçlar alınması konusunda sarf edilen çabalar ve sonuçlarından da çok memnun olduklarını dile getirdi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.