Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeni yasa taslağına tepki: TÜRSAB'ın bölünmesine karşıyız!

Turizm Bakanlığı'nın hazırladığı yeni yasa taslağının kaos yaratacağını söyleyen TÜRSAB yöneticileri seslerini Bakan Ersoy’a duyurmaya çalışıyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2024 11:03
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2024 11:22
Kaynak: Adanın Sesi Haber Merkezi
Yeni yasa taslağına tepki: TÜRSAB'ın bölünmesine karşıyız!

Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ile TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya arasındaki gerginlik Seyahat Acentelerine ve sektöre zarar verecek boyuta ulaştı. Gerginlik nedeniyle seyahat acentelerini yok sayan Bakan Ersoy’un son olarak TÜRSAB’ı işlevsizleştirecek bir yasa taslağı hazırlatmasına TÜRSAB Başkan Yardımcıları tepki gösterdi.  Başkan Yardımcıları Davut Günaydın'ın ve Hasan Eker, turizm kelimesinin geçtiği her yerde TÜRSAB’ın olması gerektiğini hatırlattı. Yasa taslağı ile TÜRSAB’ın bölünmesinin amaçlandığını söyleyen Günaydın, böyle bir ayrışmaya gidilmesinin Türk turizmine ihanet olduğunu söyledi.

“BÖLÜNME TURİZME ZARAR VERİR”

Yaşanan ekonomik sıkıntılardan çıkışın ve dış ödemeler dengesini sıfırlamanın en önemli enstrümanlardan birisinin turizm olduğunu hatırlatan,  Davut Günaydın, Bölünmenin Türk turizmine çok büyük zararları olacaktır. Turizmle alakası olmayan bazı kişilerin otorite gibi davranıp, birtakım kararların alınmasında hızlandırıcı rol üstlenmeleri bizi üzüyor. Kaos ve başı boşluğa Türk turizminin tahammülü yoktur. Turizmi 12 aya nasıl yayacağımızı, kişi başı geliri nasıl yükselteceğimizi konuşacağımıza, TÜRSAB’ı nasıl böleriz diye konuşuyoruz. Meslektaşlarımız ellerinde çantalarıyla ülke ülke dolaşıp bu ülkeye turist getirmeye çalışırken, iç turizmde tur operatörlerimiz bütün riskleri alıp Türk turizminin iç dinamiklerini harekete geçirmeye çalışırken bu bölünmeyi konuşmamız bana göre hoş bir durum değildir” diyerek yeni yasa taslağının sektör temsilcileriyle hazırlanması gerektiğinin altını çizdi.

 ”TÜRSAB’IN BÖLÜNMESİNE KARŞIYIZ”

Başkan Yardımcısı Hasan Eker ise TÜRSAB’ın birlik yapısının bozulmasının tüketiciler, sektör paydaşları, yurt dışı ilişkiler açısından çok büyük sıkıntılara neden olacağını hatırlatarak şunları söyledi; “Elli yıllık bir birlik yapısını, TÜRSAB’ın da mevcut yönetimiyle mutabık kalmadan değiştirmek, telafi edilemez geri dönülemez sonuçlar ortaya çıkarabilir. Bunu biraz zamana bırakalım, iyice olgunlaştıralım, turizm bakanlığı ile TÜRSAB arasında daha sağlam bir iletişim kurarak bunu zaman içerisinde çözelim. Çok aceleye getirilmiş bir yasa.Yasanın diğer maddeleriyle ilgili aidatların düşmesi ve diğer birçok konuda Bakanlıkla aynı fikirdeyiz. Ancak TÜRSAB’ın bölünmesi, bu üniter yapının bölünmesi konusuna karşıyız. En önemlisi de bu.”

 “TRANSFERLE İLGİLİ KISITLAMALAR SEYAHAT ACENTACILIĞI TANIMINA AYKIRI”

“Transfer işi, seyahat acentalarının iş tanımındaki ana unsurlardan bir tanesi. İçinde transfer ve konaklama hizmeti olan bir hizmet, seyahat acentacılığı hizmeti olarak tanımlanıyor. Bu nedenle transferle ilgili bir kısıtlama getirilmesi işin temeline aykırı olur. Bu konunun da tekrar değerlendirilmesi gerekiyor. Gelişmiş toplumlarda STK’lara daha fazla yetki verildiği göz önünde bulundurulursa, Cumhurbaşkanımızın bu yönde destek olacağına yürekten inanıyorum. Bölüne bölüne yok oluruz, bölüşe bölüşe tok oluruz.”

Kaynak: Adanın Sesi Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.