Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vicdanen rahat mısın Yusuf Güneş !

Yusuf Güneş, 300 Konut yerleşen Merit Sunset arazisine 700 konut yapılacak şekilde imar yoğunluğunun değiştirilmesi için olağanüstü çaba harcadı. 12 CHP li meclis üyesiyle birlikte karara evet derken başını öne eğmesi ise dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2011 18:03
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
adaninsesi.com
Vicdanen rahat mısın Yusuf Güneş !

           Kuşadası’nın eski turistik tesislerinden biri olan Merit Sunset arazisinin imar değişiklik talebi DSP’li meclis üyesi Yusuf Güneş’in yoğun çabaları sonucu  kabul edildi. Projenin mimarı Erdoğan Elçi, başkan Esat Altungün bile Yusuf Güneş kadar projeyi savunmadı.

            Merit Sunset’in birkaç yıl önce terk ettiği otelin yerine kendilerinin geliştirdiği bir sistemle konut yapıp yabancılara satacak olan  firma, turistik tesisli arazi için imar yoğunluğu talebinde bulundu. Firmanın talebi doğrultusunda  0.70 olan emsal 1.20’ye, yüksekliğin ise 16.50’den 22.50 ye çıkarılmasına bazı CHP’liler, AKP ve DSP’li meclis üyeleri karşı çıktı. DSP’li Yusuf Güneş ise kararın geçmesi için yoğun bir mücadeleye girişti. Söz konusu alana yapılacak olan konutları meşrulaştıracak yasa, genelge ve yönetmelikleri çıkarıp okumaya başlayan Güneş, uzun süren konuşmasında firmanın konut yapmayacağını savunarak, meclis üyelerine “kimse niyet okumasın” diye meydan okudu.

            Bunun üzerine söz alan partilisi ilçe başkanı  DSP’li Behçet Alp, Fahri Pancar,  CHP’li Ömer Günel, AKP’li Tacettin Özden ile Naile Göçen Çukurova projenin turizm yatırımı olmadığını, konut yapılacağını anlattı. Ömer Günel “yatırımcı gelip bize ne yapacaklarıyla ilgili bilgi verdi. Burada kimse kamuoyunu yanıltmasın. Şehrin göbeğine, turistik tesis imarlı bir araziye 8 katlı binalar yapılıyor. Eski imar planıyla 300 daire yapılabilirken, geçirilmek istenen imar yoğunluğuyla 700 daire yapılacak. Bu imar talebi rant amaçlıdır.Eğer 300 konutluk yere 700 konut yer alacaksa bu rant demektir. Meclis üyeleri hukuki vicdani sorumluluk alacaklar Bu binalara izin vermek kente darbe vurur. Turizmin betonla yapılmayacağını yaşayarak gören ve yaşayan en eski kent olarak biz buna karşı çıkmalıyız” dedi. Behçet Alp’in , meclis üyelerinin söz konusu imarı değil kendi çocuklarının geleceğini oylayacaklarını, konunun yasal takipçisi olacağını ve bu kararın Kuşadası tarihinde kayıt olacağını söyledi. Turizmin içinden gelen Korumar Otel genel müdürü Tacettin Özden ile Pine Bay Tatil Köyünün sahibi Naile Göçen Çukurova’nın yapılmak istenenin turizme ilgisi olmadığını söylemeleri bile Yusuf Güneş’i tatmin edemedi.

            Konuyla ilgili hazırlıklı geldiğini, tüm ihtimalleri hesaplayarak adım attığını gizlemeyen Yusuf Güneş, zaman zaman arkasını dönüp projenin mimarı Erdoğan Elçi’den yardım isteyip, alamamasına karşın tavrını sürdürdü. Bu kez meclis üyelerini bağlayacak “her partiden birer temsilciyle komisyon kuralım. İmar müdürü başkanlığında olsun. Bu projeyi izlemeye alalım” önerisini imar talebiyle birlikte oylatmak istedi. Diğer meclis üyelerinin ısrarla “ikisi farklı şey, önce imarı oylayalım” demelerine karşın Başkan Esat Altungün, Güneş’in önerisini oyladı. 12 CHP’li, Yusuf Güneş ile Altungün’ün oyuyla bu öneri kabul edildi.. Başkan Altungün,11 CHP’li ile Yusuf Güneş kabul oyu verdi. 2 AKP, 2 CHP,2 DSP’li üye çekimser kalırken, 4 DSP, 1 CHP’li ise ret olarak kullandı.

            Oylamanın firmanın talebi doğrultusunda geçmesi için elinden geleni yapan, meclis üyeleriyle tartışmaktan çekinmeyen Güneş’in oylama sırasında elini kaldırırken, yüzünü yere indirmesi dikkat çekti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google.com, pub-4400075568548996, DIRECT, f08c47fec0942fa0
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.