Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üç ayrı mühür bulunan sahalarda işler tam gaz sürüyor

--Selçuk İmar müdürlüğü yetkilileri: Yıllardır ilk defa böyle bir olayla karşılaşıyoruz -AKP İl genel meclis üyesi Metin Akar ın Rolü ne ?

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2010 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
adaninsesi.com
Üç ayrı mühür bulunan sahalarda işler tam gaz sürüyor

 

Kuşadası’nın yıllardır en büyük sorunu olan “dilediğini yap, izni sonra alırsın” anlayışı komşu ilçe Selçuk’a ada sıçradı. Arvalya mevkiinde, Atatürk dönemi Adalet bakanı Mahmut Esat Bozkurt’un torunlarına ait tarım imarlı arazide yapılmasına başlanan spor tesisleri üç mühürlemeye  rağmen tam gaz sürüyor. Arazinin bir bölümünde yapılan çalışmalar sırasında tarihi mezar ve eserler çıkması üzerine sadece o bölüm müze yetkililerince, geri kalan 30 dönüm arazide yapılan çalışmalar ise belediyece iki ayrı tarihte mühürlendi. Selçuk Belediyesi İmar Müdürlüğü yetkilileri “uzun yıllardır ilk defa birileri hiçbir kural tanımadan, izin almadan, mühürlere rağmen çalışıyor. Bu tür davranışları Kuşadası’nda çok duyuyorduk, ancak Selçuk’ta ilk defa yaşanıyor” diyerek yasalara göre 30 günlük süre içerisinde ruhsat başvurusu yapması gereken şirket yetkililerinin başvuruya gerek duymadan çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Sahaları yapan firmanın mali müşaviri, Kültür ve Turizm eski Bakanı Atilla Koç’un danışmanı AKP Aydın il genel meclis üyesi Metin Akar’ın  “Bakanlıklar düzeyinde sorunu çözerim, siz devam edin” dediği öne sürüldü. Akar, “Orada yasaya aykırı hiçbir şey yok” dedi.

                        Şirketin merkezi Kuşadası

            Royal Karat bünyesinde yer alan ve Endüstri Meslek Lisesi bahçesine yapılan tartışmalı halı sahanın işletmecisi olan  Royal Sports tarafından Selçuk’un Arvalya bölgesinde yapılan sahalar Selçuk’lu bürokratları şaşırttı. 33 Dönüm üzerine 4 adet çim saha yapmak için çalışmalara başlayan şirketin hiçbir makamdan izin almaya gerek duymadan çalışmalara başladığı öne sürüldü. Selçuk Belediyesi İmar Müdürlüğü yetkilileri saha yapılan alanın Bakanlık ve  Büyükşehir belediyesinde bulunan üst ölçekli imar planları ile belediyelerinde bulunan planlarda “tarımsal hayvancılık imarlı” olduğunu ve imar değişikliği yapılmadığını söylediler. Yetkililer “İmara aykırı yapılan çalışmalarla ilgili belediyemizden hiçbir izin alınmadı. Ekiplerimizin 5 Kasım günü yaptığı ilk incelemede bahçe duvarları ve ahşap kulübe yapıldığı tespit edilerek zabıt tutuldu. Yine 1 Aralık günü ekiplerimiz çalışmaların sürdüğünü tespit ederek ikinci tutanaklarını tuttu. Ancak  çalışmalar hala devam ediyor. Dilediğini yap, izni sonra alırsın alamazsan da yıkılmaz nasılsa mantığını Kuşadası’nda çok duyuyorduk, ama yıllardır Selçuk’ta ilk örnek bu” dediler.

                                   Antik mezar ve tarihi kalıntılar bulundu

            Efes Antik kentinin çok yakınında bulunan bölgede  Royal Sports’un yaptığı arazi düzenlemeleri sırasında lahit, insan kemikleri ve tarihi kalıntılar bulundu. Bir tesadüf sonucu kalıntıları öğrenen Selçuk müze yetkilileri alanda inceleme yaparak çalışma yapılan alanın bir bölümünü mühürleyerek, durumu Anıtlar Kuruluna bildirdi. Devlet Memuru oldukları için isimlerinin açıklanmasını istemeyen Müze Yetkilileri “haberimiz olduğunda iş işten geçmişti zaten. Tespit yaptığımız bölgeyi koruma altına alıp mühürledik. Durumu rölyeflerle belgeleyip 2 Nolu Kültür  Varlıkları Kuruluna bildirdik. Oradan gelecek yanıta göre sit ilan edilip edilmemesine karar vereceğiz. Kazı yapılan alanda başka tarihi kalıntılar olup olmadığını bilmiyoruz” dedi.

                                               Akar: “Her şey yasal”

            Royal Sports’un çalışmalarını izinsiz sürdürmesini, gerek tarihi kalıntılar gerekse lahit ve antik mezarlar yüzünden bölgenin sit alanı ilan edilmemesi için devreye gireceği öne sürülen sahaları yapan firmanın mali müşaviri, Kültür ve Turizm eski Bakanı Atilla Koç’un danışmanı AKP Aydın il genel meclis üyesi Metin Akar ise kendisinin böyle bir misyon üstlenip üstlenmediğiyle ilgili soruları yanıtsız bıraktı. Akar “Orada yasaya aykırı hiçbir şey yok. Her şey yasal. Eğer yasa dışı bir şey varsa belediye ve müze yetkilileri gereğini yapsın” demekle yetindi.

                                               Şirket yetkilisi “çim saha tarımdır”

Royal Karat Şirketine bünyesinde yer alan  Royal Sports yönetim kurulu üyesi Özgür Gedik Arvalya bölgesinde 33 dönüm üzerine 4 adet çim futbol sahası yapımı için gerekli başvuruları yaparak çalışmalara başladıklarını iddia etti. Arkeolojik buluntuları doğrulayan Gedik “yapılan çalışmalar sırasında arkeolojik taşlar ve mezar çıktı. Selçuk müze yetkilileri ve arkeologlar 4 hafta boyunca kazı çalışmaları yaptı. Bulguların bulunduğu alan Selçuk müze müdürlüğü tarafından çevrilerek üstü kapatıldı ve mühürlendi. Gerekli incelemeler yapılıp izinler alınmasını bekliyoruz. Sahanın yapılacağı alan etrafına yaptığımız taş duvar belediye tarafından mühürlendi. Futbol sahasını yapacağımız alan tarım arazisi fakat bizde tarım arazisine farklı bir uygulama yapmamız söz konusu değil sonuçta çim saha yapıyoruz. Şu anda imarla ilgili bir yapımız yok gerekli işlemleri yapıp gerekli izinleri aldıktan sonra 150 metre karelik spor tesisine ait tuvalet ve  soyunma kabinlerinin olacağı yer yapılacak” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google.com, pub-4400075568548996, DIRECT, f08c47fec0942fa0
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.