Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk dostu İngiliz'in vasiyeti yerine getirildi

Bağışlanan organları başkalarına hayat veren İngiliz, vasiyeti gereği eğlenilerek toprağa verildi İngiliz Rolf John Wilkinson, vasiyeti üzerine cenazesi hiçbir dini tören düzenlenmeden, şakalaşıp, gülüp, eğlenerek Davutlar Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2015 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
adaninsesi.com
Türk dostu İngiliz'in vasiyeti yerine getirildi
 Kuşadası’na ilişkin Davutlar Mahallesi’nde hayatını sürdüren evli, üç bala babası Rolf John Wilkinson, güzeşte 8 Haziran’da bahçesinde çalışırken ani fenalaştı. Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Wilkinson’a faziletli tansiyona ilişkin namına gelişen düşünce kanaması tanısı konulup, tedaviye alındı. Yoğun hizmet ünitesinde tutulan Wilkinson’un güzeşte cumartesi akşamı düşünce ölümü gerçekleşti. Doktorlar, hali Wilkinson’un yakınlarına bildirip organlarını bağışlamalarını istedi. Sağlığında organlarını bağışladığı öğrenilen Wilkinson’ın benzeri Jan Wilkinson, kızları Sharne Wilkinson ve Zoey Wilkinson da buna müsaade verdi. Denizli ve İzmir’den mevrut ekipler, Wilkinson’un karaciğeri, böbrekleri ve kornealarını akla yatkın hastalara nakledilmek kıl payı aldı. Alınan organlardan uykuluk İzmir hususi Kent Hastanesi’ne, böbreklerden bir tanesi İzmir Şifa Hastanesi, gayr Denizli Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne kornealar ise Ege Üniversitesi’ne gönderildi. 

Wilkinson’un cenazesi dakika öğleden sonraları yakınları eliyle şifahane morgundan alınarak, serencam defa zamanını balaban bölümünü geçirdiği Davutlar’daki Emyr Beach Club’a getirildi. Büyük kısmı Kuşadası’nda canlı İngilizlerin oluşturduğu barhana ile cenaze Davutlar Mezarlığı’a getirildi. Cenaze toprağa verilirken dini merasim düzenlenmedi. Bunun yerine, Wilkinson’un vasiyetine akla yatkın namına damadı ve arkadaşları dirim hikayesini gülmeceli biçimde anlattı. Zaman antlaşma kahkahaların yükseldiği cenaze töreninde, katılanların içi hun ağlasa da bütün vasiyeti adına getirerek güldü, şakalaştı. Cenaze bütün günce giysileriyle katıldı. Cenazenin benzeşim Müslüman’a ilişik bulunduğunu sanan evlatlarının mezara su dökerek harçlık bekleme gayretleri da katılanları neşelendirdi. Cenaze töreni sürerken bamyatarlası yakınındaki camide ezan okunmaya başlayınca, törene açıklık verildi. Ezanın bitmesi beklendi. Kuşadası’nda alay malay Dart oynadıkları grubu üyeleri, cenaze toprağa verilirken mezarına üyelik kartını koydu. Kızları da babalarına yazdıkları mektupları mezara koydu. En sevilmiş olduğu çalgı çalınırken, mezarının içerisine gül atıldı. Türk arkadaşları mezarına yerey attı. Bunun üstüne İngilizler’de benzeri biçimde mezara yerey attı. Tüm amal yapılmasından sonraları dostlarının çiçeklerden icra ettiği ve üstünde Rolf’un fotoğrafı ile İngilizce ’Büyüksün’ yazılmış benzeşim çelenk mezarın üstüne bırakıldı.

CENAZE TOPRAĞA VERİLDİKTEN SONRA BEACH CLUP DA EĞLENCE

Cenazenin toprağa verilmesinden sonraları Kuşadası Karaova sahilinde, Wilkinson’un begayet sevilmiş olduğu Emyr Beach Clup’ta benzeşim öğür düzenlendi. Kuşadası Belediyesi, Karaova Mahallesi Muhtarlığı ile Emyr Beach Clup’un desteğiyle planlı partide, Wilkinson’un vasiyetname etmiş olduğu kabilinden bade içildi. Gece süresince devam eden eğlenceye Wilkinson’un üç kızı, eşi, arkadaşları katıldı. Rolf’un en sevilmiş olduğu Dart’ı, Dart canlandırırken giydirilmiş olduğu şapkası çıban köşeye konuldu. Yaşamından kesitlerin arsa almış olduğu fotoğrafları pano namına kullanıldı. 

ÇOCUKLARINDAN TÜRK YETKİLİLERE MESAJ

İngiltere’de örgen bağışının onat karşılandığı ve her insanın cebindeki kartla bağışçı bulunduğunun bilindiğini, bununda antlaşma kaybının önlediğini kail Wilkinson’un balaban kızı Katie Sandbach, ’Babamın organlarını bağışlaması oldukça normal. Buna şaşırmadık. Ancak Türkiye’de adeta ağırlık çıkarılıyor. Babamın elhak armağan kartı var. Annem müsaade vermiş. Bir de bizi bekleyip, kardeşlerimle bizlere sordular. Oysa hakeza senelerde aceleci cereyan kılmak gerekir’ dedi. 

Babalarının Türkiye’yi ve insanlarını begayet sevdiğini kail Kızları Zoey ve Sharne’de babalarının vasiyetini kusursuz adına getireceklerini söyledi. Eşi Jan ise eşiyle alay malay yerleştikleri Türkiye’den gitmeyi düşünmediğini söyledi. Eşinin Türkiye’yi begayet sevdiğini, Türk insanlarını begayet yunak ve mümasil bulduğunu kail Jan Wilkinson, ’Ben de ömrümün art küsurat yıllarını Türkiye’de geçireceğim. Eşimin ilkokul kişiye dirim deposu olmasından çekicilik duyuyorum’ dedi. 

İYİLİK MELEĞİYDİ

Organlarıyla başkalarına fert sağlayan Wilkinson’un ömrünün yararlı işleri ve kişilere müzaheret ile geçmiş olduğu ortaya çıktı. Eşi Jan ile alay malay İngiltere’de 19 çocuğun koruyuculuğunu üstüne alan ve ölünceye büyüklüğünde hepsiyle sonsuz mülaki Rolf Wilkinson’un, Kuşadası’nda da Engelliler Köyü amacıyla benzeşim begayet çalışmada fahri fariza almış olduğu ve icraat icra ettiği öğrenildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google.com, pub-4400075568548996, DIRECT, f08c47fec0942fa0
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.