Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tek başına İki aydı Kanun yapıyor

Cızırdamayan Kanun yapıyor

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2012 17:45
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
adaninsesi.com
Tek başına İki aydı Kanun yapıyor

Profesyonel Kanun sanatçılarının en çok şikayet ettiği “cızırdama” sorununu çözen usta,iki ayda “Cızırdamayan Kanun” yapıyor. 6 Çeşit ağacın kullanıldığı “Cızırdamayan Kanun” yapan Tanfer Arslantaş, Türkiye’de bilinen 6-7 kanun imalatçısı kaldığını söyledi.

 

Bir dönemin ünlü sanatçılarına eşlik eden ve 42 yıldan bu yana müzikle uğraşan Tanfer Arslantaş, Kuşadası’nda Kanun imalathanesi kurdu. Profesyonel Kanun sanatçılarının en çok şikayet ettiği cızırdama sorununu çözen Arslantaş, kendi geliştirdiği sistem ile “Cızırdamayan Kanun” imalatına başladı. Uzun ve yorucu bir süreç gerektiren Kanun imalatında 6 ayrı ağaç çeşidi kullanıldığını söyleyen Arslantaş, “Yıllarca kanun çaldım. CenizKurtoğlu, Nejat Alp,Kamuran akkor, Sami Aksu, Faruk Tınaz gibi sanatçılara eşlik ettim. Beş yıl önce Kuşadası’na yerleştim. Bir yandan müzik yaşantımı sürdürüyor, diğer yandan yıllar önce dayımdan öğrendiğim kanun imalatı yapıyorum. Yaklaşık iki ayda tamamlanan bir Kanun’da vurgu bölümü Ihlamur, göğüs Çınar,  içinde kullanılan iskelet Ladin, tellerin bağlandığı bölüm ile mandalların takıldığı mızık bölümü Gürgen, Eşik Akçaağaç, vurgular ise Abanoz’dan yapılır”dedi.

            Ünlü kanun sanatçılarının kısa sürede kendisinin geliştirdiği yeni Kanunları kullanmaya başlayacağına inandığını söyleyen Tanfer Arslantaş, “Profesyonel Kanun sanatçılarının hep şikayet ettiği, en profesyonel kanunlarda bile çözümlenemeyen mandallarda cızırdama olayını çözdük. Standart alpaka mandallarının üzerine yapay sedef kaplayarak, mandal saplarının arkasına bir küçük gümüş punto atarak cızırdamayı yüzde 100 oranında ortadan kaldırdım Bu hiçbir imalatçıda yok. Bu buluşum nedeniyle kısa sürede profesyonel sanatçıların benim imal ettiğim kanunlara ilgi göstereceğine ve sipariş vereceğine inanıyorum” diyerek sisteminin daha önce yapılmış Kanunlarda da uygulanabileceğini kaydetti.

            Türkiye’de bilinen 7-8 Kanun imalatçı olduğunu söyleyen Tanfer Arslantaş, “çok zahmetli ve uzun bir süreç gerektiriyor. Büyük emeklerle imal edilen Kanunlar kullanılan malzeme ve işçiliğine göre 2 ile 7 bin lira arasında fiyatlarla satılıyor”dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google.com, pub-4400075568548996, DIRECT, f08c47fec0942fa0
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.