Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tatilleri Zehir Oldu

İngiliz hemşire bindiği ATV olarak bilinen 4 tekerlekli motosikletin devrilmesi nedeniyle zehir oldu.

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2011 22:35
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
adaninsesi.com
Tatilleri Zehir Oldu
 

İngiliz hemşire Karen Lough eşiyle Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde eşiyle birlikte yaptığı tatil, bindiği 'ATV' olarak bilinen 4 tekerlekli motosikletin devrilmesi nedeniyle zehir oldu. Hendeğe devrilen ATV'nin altında kalarak yaralanan ve 3 gün yatarak tedavi gören Lough, şikayetçi olmamaları için tehdit edildiklerini ileri sürdü. Acente sahibi Rüstem Gürbüz ise, İngiliz çiftin iddialarının gerçeği yansıtmadığını öne sürerek, ülkelerindeki seyahat acentesinden tazminat almak için bu tür bir senaryo uydurduklarını iddia etti.

İngiltere'de balıkçılık yapan 51 yaşındaki James ile yaşlı bakım hemşiresi 49 yaşındaki Karen Lough, 15 gün önce Kuşadası'na tatile gelerek, Kadınlar Denizi Mahallesi'ndeki bir otele yerleşti. Çift, 3 Ağustos'ta, kaldıkları otelin karşı sokağındaki seyyar 'Sundial Tur Acentesi'yle 'Ouad Safari Turu' için anlaştı. Karen Lough, 3 Ağustos'ta Quad Safari Turu'nu satın aldıkları acentenin kendilerini İzmir'in Selçuk İlçesi Pamucak Sahili'ndeki bir akaryakıt istasyonu arkasındaki araziye götürüp, 4 tekerlekli, 'ATV' olarak bilinen dört çeker, motosiklete bindirdiğini öne sürdü. Acente yöneticilerinin, "Hava çok sıcak, kimse istemez diye getirmedik" diyerek, kendilerine kask verilmediğini iddia eden Karen Lough, şöyle dedi:

"ATV'lere bindik. Eşimle peşpeşe gidiyorduk. Bu sırada arkamızdan gelen hızlı gençlere yol vermek için yolun kenarına çekildik. Ancak, bu sırada kullandığım ATV, hendeğe devrildi. Altında kalıp, yaralandım. Kanlar içinde kalmıştım. Sol kolumda kırık vardı. Turu düzenleyenler, bilinçsizce müdahalede bulunmak istedi, izin vermedim. Ambulans çağırmalarını söyledim. Ancak, 'Ambulans, burasını bulamaz' deyip, karga-tulumba bindirip, yakındaki bir doktora götürdüler. Doktor, muayenenin ardından hastaneye götürülmemem gerektiğini söyledi. Bunun üzerine Özel Kuşadası Hastanesi'ne kaldırıldım. Üç, gün yatarak tedavi gördüm. Ancak, 3 bin 500 Euro hastane masrafını ödeyemedim. Sigorta şirketim, gerekli önlemlerin alınmamış olması ve tehlikeli bir spor olduğu gerekçesiyle hastaneye ödeme yapmayı kabul etmedi. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) yetkililerinin devreye girmesiyle turu düzenleyen şirket hastane masraflarını ödedi. Bu sayede hastaneden çıkabildim. "

"TEHDİT EDİLDİK' İDDİASI"

Yaşadığı sıkıntıların bununla da kalmadığını anlatan Karen Lough, doktorların, bu durumda uçağa binmesininriskli olduğunu söyleyince, 1 hafta daha zorunlu olarak Kuşadası'nda kaldıklarını belirterek, "Bu nedenle işimden geri kaldım. Ayrıca bir de yok yere bir haftalık daha otel faturası ödemek zorunda kaldık. Carter uçak seferi kaçırdığımız için yaşadığımız yere 4 saat mesafedeki bir havalimanına uçacağız. Tüm bunlar yetmiyormuş gibi bir de şikayetçi olmamamız için tur acentesi görevlilerinin her gün tehditleriyle karşılaştık. Bize sadece Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) yetkilileri sahip çıkıp, destek verdi" diye konuştu.

"TAZMİNAT ALABİLMEK İÇİN SENARYO UYDURUYORLAR"

ATV'yi kiralayan Sundial Tur Acentesi'nin sahibi Rüstem Gürbüz İngiliz çiftin iddialarının gerçeği yansıtmadığını ileri sürüp, ülkelerindeki seyahat acentesinden tazminat almak için bu tür bir senaryo uydurduklarını ileri sürdü. Gürbüz, İngiliz çiftin anlattıklarının baştan sona yalan olduğunu idida edip, "Müşterilerimizin tamamına kask dağıtıyoruz. O gün kendileri istememişler. Bunda görevli arkadaşlarımız yanlış yapmış, ısrar etmelilerdi. Kaza iddia edildiği şekilde olmadı. İngiliz kadın, kamerayla eşini görüntülerken bir yandan da yaklaşık 30 kilometre hızla giden ATV'yi kullanırken direksiyon hakimiyetini kaybetmiş. Kaza yerinden onları alan Özel Kuşadası Hastanesi'nin ekibi ve aracı. Ambulans gidememiş, başka bir araçla araziden almışlar. Yattıkları hastane 3 günde 3 bin 500 Euro hesap çıkardı. Sigortaları ödemeyince, kendilerinin de parası olmayınca hastane masraflarını karşıladık. Ayrıca, kimseyi de tehdit etmiş değiliz" dedi.

Gürbüz, iddia ettiği gibi turistin kolunun kırılmadığını, incindiği söyledi.

"Türsab ÖNLEM ALINMASINI İSTEDİ"

Türsab Kuşadası Yürütme Kurulu Başkanı Bülent İlbahar, olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirip, Quad Safari Turları'nın belli kuralları olması gerektiğini kaydetti. Plaka ve sigortasız araçlarla bu turların yapılmaması ve kurallara uyulması gerektiği konusunda bölgedeki tüm acentelere yazı gönderdiklerine dikkati çeken İlbahar, "Bu turlar kaza anında ciddi sonuçlar doğurmayacak yumuşak güzergahlarda olmalı" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google.com, pub-4400075568548996, DIRECT, f08c47fec0942fa0
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.