Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tarihi Güvercinada iş makineleriyle sarsılıyor

Yüzlerce yıllık tarih dozer ve kepçelere teslim

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2010 17:22
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
adaninsesi.com
Tarihi Güvercinada iş makineleriyle sarsılıyor

Kuşadası’nın simgesi tarihi Güvercinada, açık hava müzesi yapılak için düzenlenmeye başlandı. Kuşadası Belediyesine ait dozer, kepçe ve traktörlerin çalıştığı tarihi kale iş makinelerine teslim oldu. Tarihi kalenin iş makineleriyle tahrip edildiğini söyleyen turizmciler, kültür ve turizm il müdürlüğünün tahribata el koymasını istedi.

 

Kuşadası Belediyesinin tarihi Güvercinada Kalesini restore ederek müze haline getirme çalışmalarında uygulanan yöntem turizmcilerin ve vatandaşların tepkisine neden oluyor. Rölöve projeleri ile Restitüsyon projeleri onaylanarak müze düzenlemesine onay verilen tarihi kalede Kepçe. Dozer ve Traktörlerin çalışması ve kazı yapmasının tarihi dokuya büyük zararlar verdiğini savunan turizmciler tepkilerini dile getirdi. Tarihi mekanlarda kazı yapılmasının belirli kuralları olduğunu söyleyen bir turizmci “kazı alanlarında yüzeydeki topraklar bile kepçeyle alınmazken burada resmen tarih katlediliyor. Bu ağır iş makineleriyle yüzlerce yıllık tarih adeta yok ediliyor. Bu çalışmaların Kültür ve Turizm Müdürlüğünün veya Aydın Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunun görevlendireceği uzman eşliğinde yapılmalıydı” diyerek tepki gösterdi.

Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka’da Güvercinada’da iş makinelerinin çalışmasının doğru olmadığını belirterek “derhal bir teknik ekip görevlendirerek Güvercinada’ya gönderiyorum” dedi.

                                  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google.com, pub-4400075568548996, DIRECT, f08c47fec0942fa0
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.