Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Solunum yolu hastalıklarında korkutan artış. Aydın’da COVID-19 can aldı

Solunum yolu hastalıklarındaki artış endişe verici boyutlara ulaştı. Aydın’ın  Karpuzlu ilçesinde 13 yaşındaki bir çocuğun COVİD-19’dan öldüğü  belirtiliyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2024 10:58
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2024 10:58
Kaynak: Haber Merkezi
adaninsesi.com
Solunum yolu hastalıklarında korkutan artış.   Aydın’da COVID-19 can aldı

Toplumun büyük bölümü son aylarda artan ağır bir salgın ile boğuşuyor. Hastanelerdeki yoğunluk giderek artarken, bilim insanları da vatandaşları sık sık uyarıyor. Salgının en çok çocukları etkilediğini belirten uzmanlar, hastalandığından şüphelenilen çocukların okula gönderilmemesini istedi. Test yapılmadığı için grip veya COVİD-19 salgını mı bilinmediğinden doktorlar şu uyarılarda bulundu:

TEDBİR ŞART

**Toplu taşıma gibi kapalı ve kalabalık ortamlarda koruyucu maske takılmalı. Kapalı ortamlar iki saatte bir en az yirmi dakika havalandırılmalı.

**Sıklıkla el yıkamalı, dış mekanlarda mikroorganizmalarla temas söz konusu olabileceği için elimizle ağız, burun ve gözlerimize dokunmaktan kaçınmalı.

**Yüz yüze yakın temas sınırlandırmalı, vücuttaki oksijen dolaşımını artırmak için bol sıvı tüketmeli ve açık hava yürüyüşü yapmalı.

**Boğaz ağrısı, hafif burun akıntısı, hafif hapşırık veya öksürük gibi şikayetleri olanların maske takarak muhtemel bir enfeksiyonu başkalarına bulaştırma sorumluluğunu almaması gerekir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google.com, pub-4400075568548996, DIRECT, f08c47fec0942fa0
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.