Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Prinadan mangal kömürü projesiyle Dünya 3.'lüğü geldi

Aydın'da yaşayan 2 girişimci arkadaşın projesi olan prinadan mangal kömürü üretim projesi Dünya 3.'lüğüne layık görüldü.

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2015 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
adaninsesi.com
Prinadan mangal kömürü projesiyle Dünya 3.'lüğü geldi
 Dünyanın en kapsamlı iş geliştirme platformu olan Global Girişimcilik Hızlandırma Programına  (GCIP) katılan, Green Coal Takımı makine mühendisi Tolga Şarlayan ve Pazarlama uzmanı Oğuzhan Yılmaz fikirleriyle Dünya üçüncüsü oldu.Dünya üçüncüsü iki girişimcimize, prinadan mangal kömürü üretmek içinü, diğer ülkelerden iş ve ortaklık teklifleri gelmeye başladı.

 

GCIP Programının Dünya’nın en kapsamlı iş geliştirme platformu olduğu açıklayan Aydın Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mustafa Görgülü; “Birleşmiş Milletler Sınai ve Kalkınma Teşkilatı (UNIDO), Küresel Çevre Fonu (GEF) ve The Cleantech Open ile birlikte 'Enerji ve Çevre' konusunda girişimci iş fikirlerinin yarıştığı ve desteklendiği programa Türkiye 2014 yılından itibaren katılmaya başladı. Program, Türkiye dahil 7 ülkede eş zamanlı yürütülmekte olduğunu'' söyledi.

 

Görgülü, ''ülkemizdeki mangal kömürü piyasası ihtiyacının %7 gibi çok az kısmı yerli kaynaklardan sağlanırken, %93’lük kısmı ithalat yoluyla karşılanmaktadır. Aydın’da her yıl zeytinyağı üretimi sonucu 120.000 ton’dan fazla prina elde edilmektedir. Dünya Üçüncüsü girişimcilerimiz, finansmanlarının sınırlı olması nedeniyle, kurmayı planladıkları tesiste ilk etapta yılda 1200 ton prinayı işleyerek mangal kömürü üretecek.  Prinadan elde edilen mangal kömürü kokusuz ve diğer mangal kömürlerine göre yanma süresi çok uzun, kül oranı çok düşük (%11), ısı kalorisi çok yüksek'' dedi
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google.com, pub-4400075568548996, DIRECT, f08c47fec0942fa0
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.