Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Pazarcı esnafın isyanı: Selçuk’ta 2, Kuşadası’nda 100 bin

Kuşadası tekstil pazarında tezgah açan esnaflar astronomik kiralardan şikayetçi. Selçuk'ta 2 bin lira olan kiraların bu yıl 100 bin TL olması bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2024 12:49
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2024 12:49
Kaynak: Haber Merkezi
adaninsesi.com
Pazarcı esnafın isyanı: Selçuk’ta 2, Kuşadası’nda 100 bin

Çarşamba pazarı esnafları sürekli artan kiralar yüzünden iş yapamaz hale geldi. Komşu ilçe Selçuk’ta tezgah kiralarının yıllık 2 bin, Kuşadası’nda ise 2023 yılında 49 bin olan kiraların, bu yıl 100 bin lira olmasını beklediklerini söyleyen pazarcı esnafı, “yaşanan bu ekonomik krizde kimse esnafı düşünmüyor” dedi. 2020 yılında kiralarının 11 bin lira olduğunu söyleyen esnaflar, o yıl belediyenin pandemi nedeniyle kendilerinden kira almadığını belirterek şunları söyledi; “2021 yılında kiralar 17 bin TL oldu.2022 yılında 22 bin TL.2023 yılında ise 49 bin TL oldu. Bunun nedeni ise belediye ile yaptığımız sözleşmede ‘tezgah ücretleri her yıl açıklanan ÜFE"ye göre belirlenir’ maddesi.”

TÜRKİYE’NİN EN PAHALI TEZGAH KİRASI KUŞADASI’NDA

Kira sözleşmelerinde ki bu madde nedeniyle bu yıl kiraların iki katına çıkmasının beklendiğini söyleyen pazarcı esnafı, “Tezgah kiraları bazında şu anda Türkiye'nin en pahalı pazar yeri Kuşadası Çarşamba Pazarı. Geçen yıl belediyeden kiraların düşürülmesi talebinde bulunduk, sözleşme gerekçe gösterilerek bu talebimiz geri çevrildi. Bu yıl  3 metrelik bir tezgahın  kirası yaklaşık 100 bin TL olması bekleniyor. Çoğu esnaf arkadaşımız hakkında geçtiğimiz yılın kira borcunu ödeyemediği için icra takibi başlatıldı. Ülkedeki bu ekonomik krizde esnafı kimse düşünmüyor” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.