Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özelleştirme İdaresi, İhalesi İptal Edilen Limanı Geri İstiyor

Özelleştirme İdaresi, Kuşadası Limanını geri istedi, Özelleştirme İdaresinin ihtiyati tedbir kararı aldırmak için İstanbul, Beyoğlu Nöbetçi Asliye Ticaret Mahkemesine başvurduğu ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2010 09:23
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
adaninsesi.com
Özelleştirme İdaresi, İhalesi İptal Edilen Limanı Geri İstiyor
ÖZELLEŞTİRME İdaresi'nin, Özelleştirme ihalesi iptal edilen Kuşadası Limanı'nı geri istediği, işletmeci şirketin olumsuz yanıt vermesi üzerine 'ihtiyati tedbir' kararı aldırmak için İstanbul, Beyoğlu Nöbetçi Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvurduğu ortaya çıktı.

Kuşadası Limanı'nın 30 yıllık işletme hakkı 28 Nisan 2003 tarihinde, 31 milyon 674 bin liradan ihale edildi. İhaleyi, katılan üç firmadan Kuşadası'nda kurulu çok ortaklı LİMAŞ A.Ş., 36 milyon lirayla en yüksek fiyatı verdi. İsrailli işadamı Sami Ofer'in oğlu Eyal Ofer'in sahibi olduğu Royal Caribbean Cruise, Avrasya Yatırım ve Ege Ticaret'ten oluşan konsorsiyum 27 milyon, Akfen de 24 milyon lira önerdi. İhaleyi alan LİMAŞ A.Ş., belirlenen sürede ihale bedelini yatıramayınca, Özelleştirme İdaresi'nden ek süre talebinde bulundu. Ancak, ek süre verilmeyip, limanın işletme hakkı ikinci konsorsiyuma verildi. Söz konusu konsorsiyum daha sonra limana işyerleri yaptı.

LİMAŞ A.Ş.'nin ortağı ve dönemin AK Partili Belediye Meclis Üyesi avukat Nilgün Öğünçlü, Özelleştirme ihalesinin iptali istemiyle dava açtı. Aydın 1'inci İdare Mahkemesi, 6 Haziran 2010 tarihinde, ihalenin ikinci yüksek teklifi veren şirkete verilmesi uygulamasını hukuka aykırı bularak, iptal etti.

İhalenin iptalinin ardından avukat Ögünçlü, Özelleştirme İdaresi'ne başvurup, ne gibi bir işlem yaptıklarını sordu. Bunun üzerine Özeleştirme İdaresi verdiği yazılı yanıtta, mahkemenin iptal kararını, 18 Ağustos 2010 tarihinde, Ege Liman İşletmeleri A.Ş.'ye bildirildiğine dikkat çekilip, en geç 7 gün içinde limanın Türkiye Denizcilik İşletmeleri'ne (TDİ) iade edilmesinin istendiği bildirildiği ortaya çıktı. Özleştirme İdaresi tarafından verilen yanıtta ayrıca, Ege Liman İşletmeleri'nin bir hafta sonra limanın bu aşamada TDİ'ye devrinin hukuken ve fiilen sözkonusu olmadığını bildirdiğini de vurgulayarak, "TDİ ve işletici firma arasında imzalanan 07.07.2003 tarihli protokol doğrultusunda işleticiye devredilen taşınır ve taşınmazlar ile diğer tüm unsurların (devir sonrası ilave edilen usurlar dahil) her türlü borç, taahhüt ve mükellefiyetlerden ari, bakımlı, çalışır ve kullanılır biçimde TDİ'ye iadesi talebiyle işletici firma aleyhine 07.09.2010 tarihinde Beyoğlu Nöbetçi Asliye Ticaret Mahkemesi'nde ihtiyati tedbir istemli dava açılmıştır" denildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google.com, pub-4400075568548996, DIRECT, f08c47fec0942fa0
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.