Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Oyun Parkları Yenilendi

Kuşadası sınırları içerisinde uzun yıllardır bakım görmeyen çocuk oyun parklarında tamir-onarım çalışmaları tamamlandı.

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2014 11:16
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
adaninsesi.com
Oyun Parkları Yenilendi
Gazibeğendi, Gürbüz, Kardeş Şehir, Yakup Ziya Tan, Cafer Tombul, Gürhan İnan, Behice Boran, Sait Gürpınar, Yunus Emre, Mustafa Adalıoğlu ve Abdi İpekçi parklarının aralarında bulunduğu 32 parkta süren bakım ve onarım çalışmaları yaklaşık iki hafta sürdü. Yedi  personelle gerçekleştirilen tamir ve onarım çalışmalarında 515 parça malzeme kullanıldı. Tadilatı tamamlanan parkların zemini tesviye edildi, çocuklar için daha kullanışlı ve güvenli hale getirildi.
Belediye Başkanı Kayalı daha önce Kuşadası Mahalle muhtarlarıyla yaptığı toplantıda ilçe genelindeki parkların yenileneceğini, bunlara yeni parkların ekleneceği müjdesini vermişti. Bu kapsamda kırılmış, yakılarak hasar verilmiş ve zamanın yıprattığı parçalar yenileriyle değiştirilirken, 3 park tamamen yenilendi. Kasım Yaman Park’ında havuz ve çocuk oyun grupları yenilenme çalışmalarına Kasım Yaman’ın torunu Şefik Yaman’ın da destek verdiği öğrenildi.
Belediye Başkanı Özer Kayalı, kentlerin çocuklara oyun alanı bırakmadığını belirterek “Çocuk demek oyun demek. Uzmanlar oyun oynamanın çocuk gelişimindeki önemini ısrarla vurguluyor. Çocuklar oyun aracılığıyla düşünmeyi, kendini tanımayı, ifade etmeyi öğreniyor ve fiziksel, zihinsel, dil, duygusal, sosyal yönden gelişimleri hızlanıyor. Ancak, ne yazık ki kentler çocuklara oyun alanları bırakmıyor. İlçemizde çocukların oyun alanı olarak düzenlenen parklarda, çocuk oyun gruplarının ciddi bir onarım ve bakıma ihtiyacı vardı. İlk iş olarak tüm parklardaki çocuk oyun gruplarını onardık. Bir çoğunu yeniledik. Çocuklarımız için yeni parklar oluşturduk, oluşturmaya devam edeceğiz. Çocuk oyun alanı olarak değerlendirilebilecek her yeri oyun parkı haline getireceğiz” dedi.           
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google.com, pub-4400075568548996, DIRECT, f08c47fec0942fa0
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.