Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ölüm yoluna çözüm aranıyor

Kipa-Uydukent-Sahil Siteleri kavşağı açılacağı günü bekliyor.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2013 10:42
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
adaninsesi.com
Ölüm yoluna çözüm aranıyor

Kuşadası Söke yolunun 5. kilometresinde yaklaşık üç yıl önce kapatılan kavşak yüzünden meydana gelen kazalarda bu güne kadar 4 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı. Son olarak geçtiğimizhafta İrina Putivtina’nın ölümüyle sonuçlanan kaza kavşağı tekrar gündeme getirdi. 2800 Konutluk Uydukent ve Kipa alış veriş merkezinin girişi ile karşısında bulunan AVM’ler ile  sahil siteleri kavşağının yeni bir kavşak çalışması nedeniyle 2010 yılında belediyece kapatılmasından sonra ölümlü ve yaralamalı kazaların meydana geldiğini savunan siyasiler ve vatandaşların tepkileri üzerine Kuşadası Kaymakamlığı yazılı bir açıklama yaptı. Kaymakamlık açıklamasında geçtiğimiz yılın Ocak ayından bu yana bölgede 17 trafik kazasının meydana geldiğine dikkat çekilerek  “bu kazalarda iki kişinin öldüğü, 26 kişinin yaralandığı anlaşılmıştır” denildi. Kazaların önlenmesi için düzenli olarak hız kontrollerinin yapıldığı, buna karşın kazaların önlenmesi için  ilave tedbirlerin alınması gerektiğine dikkat çekilen açıklamada “Turizm sezonunun başlamasıyla bu bölgede araç ve yaya trafiğinde önemli ölçüde artışların meydana geldiği, özellikle alışveriş merkezleri ve diğer işletmelerin bulunduğu yerlere ulaşmak için yayaların karşıya geçişlerinde güvenliklerinin tehlikeye düşmemesi için karşıya geçişlerin yoğun olduğu bölgelerde yaya geçitlerinde inceleme yapılarak, sinyalizasyon lambası konulması ve üst geçit yapılması için gerekli çalışmalar en kısa sürede yapılacaktır”denildi.  

                                   Belediye kamulaştırma için mahkemeyi bekliyor

            Kuşadası belediye başkanı Esat Altungün, kapatılan kavşağın onaylı bir projesinin olmaması nedeniyle kapatıldığını,hazırladıkları yeni projeyi Karayollarına onaylattıklarını söyledi. Altungün, “Projeyi uygulamaya başlayacağımız aşamada arazi sahipleri, kavşağın yapılacağı arazilerinin kamulaştırılmasını istemedikleri için süreç mahkemelik oldu. Mahkeme kamulaştırma konusunda belediyenin değil, karayollarının yetkili olduğuna karar verdi. Bu karar nedeniyle kavşak çalışmasında bekleme süreci başladı. Şu anda, karayollarının kamulaştırma çalışmalarında ne kadar mesafe aldığı konusunda bilgi sahibi değiliz. Geçtiğimiz hafta bir trafik kazası sonucu bir Rus uyruklu turistin hayatını kaybetmesi üzerine yeniden gündeme gelen kavşak sorununun çözüme ulaşmaması uzlaşmaya yanaşmayan arazi sahiplerinden kaynaklanıyor. Burası insan ve araç trafiğinin yoğun olarak yaşandığı bir nokta. Burada, bir an önce kavşak uygulaması zorunluluğu vardır. Biz belediye olarak mahkemeden bizim istediğimiz bir karar çıktığı takdirde kamulaştırmaya hemen başlayıp, karayollarından onaylattığımız projeyi uygulama konusunda bugün de aynı oranda istekliyiz “ dedi. 

 

                                   Üç yılda dört ölümlü kaza

Kuşadası’nda tartışmalara neden olan kavşağın kapatılmasına anlam veremediklerini söyleyen çevredeki AVM’lerin arazilerinin sahiplerinden olan Faik Dülger, “Kapandığı günden bu yana bizzat tanık olduğumuz 4 ölümlü kaza, sayısını bilmediğimiz yaralamalı ve maddi hasarlı kaza meydana geldi. Belediye isterse bir saat içerisinde o kavşak açılır. Üç yıl önce kaza oluyor diye kavşak kapatıldı. Uydukent, Kipa ve diğer Avm’lere giriş sağlayan kavşağın açılabilmesi için yolun karşısında Mehmet Erel varislerine ait araziyi kullanmak istediler. Ancak istimlak olmadığı için bunu yapamadılar. Oysa belediye istimlak etmek isterse karşısında engel yok. Yeter ki istensin hemen çözüm bulunur. Kavşağın açılması ve sinyalizasyon yapılması için Kipa gerekli mali portre için taahhütte bulunmuştu” dedi.  
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google.com, pub-4400075568548996, DIRECT, f08c47fec0942fa0
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.