Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Minik parmaklar teknoloji için çalışacak

“Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor” projesi, Atatürk Ortaokulu, Naci Akdoğan Koleji ve Pakize Kamil Çağlayan Ortaokulu’nda öğrencilere tanıtılacak.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2016 17:23
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
adaninsesi.com
Minik parmaklar teknoloji için  çalışacak
 Kuşadası Belediyesi, Habitat Derneği, Finansbank ve Microsoft Türkiye işbirliğiyle çocukların programlama ve analitik düşünme yeteneklerini geliştirmek üzere hayata geçirilen “Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor” projesi, 1-3 Haziran tarihleri arasında Kuşadası’nda 3 okulda gerçekleşecek.

 

Türkiye’nin teknoloji üreten ve ihraç eden bir topluma dönüşmesine katkı sunmak amacıyla yaşama geçirilen “Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor” projesi, Atatürk Ortaokulu, Naci Akdoğan Koleji ve Pakize Kamil Çağlayan Ortaokulu’nda öğrencilere tanıtılacak. 8-16 yaş grubu 20 çocuğa 3 gün boyunca toplam 16 saat basit ve görsel bir programlama dili olan KODU hakkında bilgi verilecek. Çocukların enerjileriyle neşe katacağı interaktif eğitimlerle algoritmik düşünce sistematiğini içselleştirmeleri hedeflenirken eğitimler, çocuklar için kod okuryazarlığına giriş niteliğinde olacak.

 

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, çocukların analitik düşünme yeteneğine sahip üretken bireyler olarak eğitilmelerinin önemine dikkat çekerek “İçinde yaşadığımız teknoloji çağında tüketici ve teknoloji ithal eden bir ülke olmaktan çıkarak üretici ve teknoloji ihraç eden bir ülkeye dönüşebilmemiz için çocuklarımızın ve gençlerimizin donanımlı bireyler olarak eğitilmeleri gerekiyor. Kuşadası Belediye Meclisimizde aldığımız karar doğrultusunda Habitat Derneği ile yaptığımız protokolle “Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor” projesinin ilçemizde yaşama geçiriliyor olmasını son derece önemsiyor, eğitime katılacak öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google.com, pub-4400075568548996, DIRECT, f08c47fec0942fa0
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.