Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milli Park Para Basıyor

Biyolojik çeşitliliği ve barındırdığı ender bitki türleriyle dünyanın önde gelen milli parklarından olan Dilek Yarımadası Kalamaki Milli Parkında, yılın ilk dokuz ayında 981 bin lira gelir elde edildi.

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2011 19:12
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
adaninsesi.com
Milli Park Para Basıyor
Haber: Kalamaki Milli Parkı Para Basıyor

Aydın'ın Kuşadası İlçesi'ndeki, biyolojik çeşitliliği ve barındırdığı ender bitki türleriyle dünyanın önde gelen milli parklarından olan Dilek Yarımadası Kalamaki Milli Parkı'nda, yılın ilk dokuz ayında 981 bin lira gelir elde edildi.

Yemyeşil yamaçları, hayranlık uyandıran dağları, gizemli kanyonları, tertemiz koyları ile Dilek Yarımadası Kalamaki Milli Parkı, ziyaretçi akınına uğruyor. Özellikle fotoğraf tutkunları için eşsiz bir doğaya sahip 11 bin hektarlık alana sahip milli parkta, yılın ilk dokuz ayında gelir rekoru kırıldı. Günübirlik piknik olanakları ve deniziyle çevre il ve ilçelerden gelenlerin akınına uğrayan ve özellikle hafta sonrası giriş için kapısında geceden kuyruklar oluşan Kalamaki Milli Parkı'nı ziyarete gelen 97 bin 707 araçtan geçen yıl 945 bin TL gelir elde edilmişti. Bu yılın ilk dokuz ayında ise bu rakam, 90 bin araçla, 981 bin TL'ye ulaştı.

Milli Park yetkilileri, bu yıl otobüs ve minibüs sayısında artış olduğunu belirterek, "Tam tespit edilememesine karşın ziyaretçi sayısında geçmiş yıllara oranla önemli oranda bir yükseliş var. Kendimizde olan rekoru yine kendimiz kırdık. Yılın bitmesine üç ay kalmasına rağmen, elde edilen gelir açısından bir önceki yılın toplamı aşıldı. Her yıl daha da artan ilginin nedeni Milli Parkın doğal güzelliklerinin yanı sıra, bölgenin en temiz denizine sahip olması" dedi.

Milli Park'ta minibüslerden 35 TL, midibüslerden 47 TL, otobüslerden 95 TL, otomobillerden 10 TL, motosikletlerden 7 TL, yaya olarak giriş yapanlardan ise kişi başı 4 TL giriş ücreti alınıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google.com, pub-4400075568548996, DIRECT, f08c47fec0942fa0
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.