Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Metin Göktepe anıldı

Nazım Alpman’ın “Taçlandırılmış Gazetecilik” belgeseli ve panel ile gazeteci Metin Göktepe anıldı

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2015 09:17
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
adaninsesi.com
Metin Göktepe anıldı
Bundan 19 yıl önce gözaltında dövülerek öldürülen Evrensel Gazetesi muhabiri Metin Göktepe Kuşadası’nda unutulmadı. Kuşadası Belediyesi Erkan Yücel Sahnesindeki anma etkinliği, Yönetmen Nazım Alpman’nın “Taçlandırılmış Gazetecilik” belgeseli ile başladı. Belgeselin ardından Alpman ve  Evrensel Gazetesi İzmir Temsilcisi Emine Uyar’ın konuşmacı olarak katıldığı panelde, Göktepe’nin öldürülmesi ve sonrasında yaşananlar konuşuldu. 
Yönetmen Nazım Alpman; ”Metin’in ölümüyle daha sonraki gazeteci öldürülmelerinin önü kesilmiş oldu. Bu 2007’de Hrant Dink’in öldürülmesine kadar sürdü.  Göktepe davası ile polisler ilk kez yargı önüne çıktı. Bu dava gazetecilerin fikri takibi ve dayanışması ile basın tarihi açısından çok önemlidir’ dedi.

Evrensel Gazeteci İzmir Temsilcisi Emine uyar ise; ‘Metin Göktepe’nin öldürüldüğü günü dün gibi hatırlıyorum, ben o dönem gazeteci değildim. Onun gülümsemesi öldürüldükten sonra bile yüzünden gitmedi.  Devletin en tepesinden en alt kademesine kadar bütün görevlileri gerçeğin üzerini örtmeye çalıştılar ama beceremediler. Bu dayanışma, takip ve ısrarla oldu. Bunda o dönem bu davanın peşini bırakmayan tüm gazetecilerin emeği var.’ sözlerine yer verdi.     
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google.com, pub-4400075568548996, DIRECT, f08c47fec0942fa0
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.