Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meclis kararı Çarşamba pazarını karıştırdı

Zabıtalar, esnafın açtığı ve üzerinde - Dayım milletvekili değil-, -Sayın Kılıçdaroğlu oy istemeyi bırak, rantlara bak- pankartlarını topladı.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2011 17:46
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
adaninsesi.com
Meclis kararı Çarşamba pazarını karıştırdı
Kuşadası'nda genelde turistlere hitap eden Çarşamba Tekstil Pazarı'nda deri çanta, kemer, cüzdan gibi ürünlerin satışının, belediye meclisi kararıyla yasaklanması pazarcı esnafın tepkisine neden oldu. Esnaf ile zabıta memurları arasında arbede çıktı. Yumruklaşma görülen pazardaki kavgaya polis müdahale etti. Arbede sırasında pazarcı Murat Bozkurt sinir krizi geçirince ambulansla hastaneye kaldırıldı. Pazardaki arbedeyi turistler korkuyla izledi fotoğraf ve görüntü çekti.

Bugün kurulan Çarşamba Tekstil Pazarı'na gelen zabıta, esnafa ayakkabı dışındaki deri ürünlerinin satışının yasaklandığını hatırlattı. Ancak pazarcılar tezgahlarındaki deri ürünlerini kaldırmamakta direnince, aralarında arbede çıktı. Yumruklaşma görülen pazardaki kavgaya polis müdahale etti. Arbede sırasında pazarcı Murat Bozkurt sinir krizi geçirince ambulansla hastaneye kaldırıldı. Turistler arbedeyi turistler korkuyla izledi bir bölümü fotoğraf ve görüntü çekti. Tezgahların üzerine yatan pazarcıları polis sakinleştirdi. Zabıtalar, esnafın açtığı ve üzerinde "Dayım milletvekili değil", "Sayın Kılıçdaroğlu oy istemeyi bırak, rantlara bak" pankartlarını topladı.

Pazarcı Kemal Sayın, Kuşadası Belediyesi'nin pazar yeri parası dışında açıktan para istediğini, zabıtaların da bedava deri ürünü aldıklarını iddia etti. Esnaf Aziz Çırakoğlu da 'Aş, iş ekmek' sloganıyla gelen sosyal demokrat belediyenin kendilerini aç bıraktığını öne sürdü.

Kuşadası Belediye Başkanı CHP'li Esat Altungün ile görüşmek üzere belediye binasına gelen bir grup pazarcı karşılarında muhatap olarak belediye halkla ilişkiler sorumlusu Dilek Karadayı'yı buldu. Pazarcılar dönerken kapıda Belediye Başkan Vekili Ahmet Kireç ile karşılaştı. Yapılan görüşmeden sonuç alınamayınca pazarcılar bir süre belediye önünde oturma eylemi yaptı, uygulamayı alkışla protesto etti. Polisin müdahale etmediği pazarcılar daha sonra ayrıldı.

Pazarcıların belediyeye gelişleri sırasında görüntü almaya çalışan basın mensupları, belediyenin özel güvenlik görevlilerinin müdahalesiyle karşılaştı. Özel güvenlik elemanları belediye içinde görüntü çekilmesine izin vermezken, dışarıda çekim yapmak isteyenlerin kameralarını almaya çalıştı. Bazı gazetecilerin kameraları zarar gördü. Belediye yetkilileri, konuyla ilgili basın açıklaması yapılacağını duyurdu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google.com, pub-4400075568548996, DIRECT, f08c47fec0942fa0
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.