Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Liman projesi donduruldu

Bazı liman platormu üyeleri, Belediye Meclis üyelerinin alınmadığı, katılımcıların polisin elindeki listeyle belirlendiği toplantıdan uzlaşma için diyalog çıktı

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2010 10:42
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
adaninsesi.com
Liman projesi donduruldu

Özelleştirme ihalesi ile imar planı iptal edilmesine karşın Bayındırlık ve İskan Bakanlığının onaylayarak Kuşadası’na gönderdiği,limana daha fazla yapılaşma öngören imar planı donduruldu. Kuşadası Ticaret Odası salonunda yapılan toplantıda “uzlaşma için diyalog” kararı çıktı.

AKP Aydın Milletvekillerinin girişimleriyle Ticaret Odası Salonunda Liman ile ilgili gelişmelerin ele alındığı bir toplantı yapıldı. AKP Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Atilla Koç, Ahmet Ertürk, Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün, Vali Hüseyin Avni Coş ile Bayındırlık ve İskan Bakanlığı müsteşarı Önder Kıraç’ın katılımıyla  yapılan toplantı öncesi kısa süreli gerginlik yaşandı. Kimin hazırladığı açıklanmayan listedeki isimler dışındakiler toplantıya alınmadı. Polis, Kuşadası’nda çeşitli Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcilerinden oluşan “Liman Platformu “ üyelerini, bazı meclis üyelerini Ticaret Odası binasına sokmadı.  Vali Coş’un başkanlığını yaptığı toplantıda basın mensupları da görüntü aldıktan sonra salon dışına çıkarıldı. MHP İlçe Başkanı Osman Tosun Kuşadası’nı ilgilendiren böylesi önemli bir toplantıya partisinin milletvekillerinin davet edilmemesine sert tepki göstererek AKP Milletvekili Atilla Koç ile tartıştı.

                                               İmar planı donduruldu

Yaklaşık iki saat süren toplantı sonunda  Bayındırlık ve İskan Bakanlığı müsteşarı Önder Kıraç ile Belediye Başkanı Esat Altungün alınan kararla ilgili açıklama yaptı. Müsteşar Kıraç “Ortak bir yol bulmak için toplandık. Vardığımız ortak karara göre Belediye, İşletmeci firma ile Bakanlığımızda 17 Aralıkta masaya oturacak. Belediye ile İşletmeci firma ortak protokol imzalayacak. Mevcut imar planından ödün verilecek. Süreç tamamlandığında eminim Kuşadası halkının istediği bir noktaya varılacak. Bu çerçevede Bakanlığımızca onaylanarak Kuşadası’na gönderilen ve askıya çıkarılan yeni imar planı dondurulacak. Herkesin uzlaştığı ve kabul ettiği bir sonuçta buluşulacak” dedi. Müsteşar Kıraç, basın mensuplarının Limanın ihalesinin iptal edildiğini hatırlatması üzerine “Özelleştirme ihalesi iptal edildi. İşletme ile TDİ mahkemelik. Mahkeme sonuçlanıp işletme TDİ’ye devredilmediği sürece buradaki muhatabımız işletmeci firmadır”yanıtını verdi.

Belediye Başkanı Esat Altungün’de Bakanlığın onaylayarak gönderdiği imar planına itirazları içeren 14 bin imzanın bakanlığa ilatildiğini belirterek “Askıda olan plan dondurulacak. Yeni planda Kuşadası halkının hassasiyetleri göz önüne alınacak. Kuşadası turizmcisinin, esnafının vatandaşının çıkarları korunacak”dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google.com, pub-4400075568548996, DIRECT, f08c47fec0942fa0
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.