Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KUTO Telif için devrede

Meslek örgütleri kamuya açık alanda müzik yayını yapan 92 işyerine tutanak tutunca, uzlaşma ve çözüm önerisi için Kuşadası Ticaret Odası devreye girdi.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2012 18:08
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
adaninsesi.com
KUTO Telif için devrede

Müzikte telif haklarını koruma amacıyla kurulan meslek örgütlerinin Kuşadası’nda Ticaret Odası üyesi 92 işyerine, kamuya açık alanlarda müzik yayını yaptıkları için tutanak tutması Kuşadası Ticaret Odası (KUTO) yönetimini harekete geçirdi. KUTO Başkanı Serdar Akdoğan,  Telif ücreti ödemeden müzik yayını yaptıkları saptanan işyerlerine 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince tutanak tutan MESAM, MSG, MÜYAP ve MÜYORBİR yöneticileriyle İstanbul’da bir dizi görüşme yaptı.  MESAM merkezinde MESAM, ve MSG ‘nin icra kurulu üyeleri müzik yapımcısı Ali Yavuz, aranjör ve icracı Feyyaz Kuruş, ve besteci Garo Mafyon ile  yapılan toplantıdan sonra,Akdoğan  MÜYAP genel Sekreteri Ahmet Asena ile görüşen  Serdar Akdoğan sorunun çözülmesi için görüş alışverişinde bulundu.

KUTO Başkanı Serdar Akdoğan görüşmeler sonrası yaptığı açıklamada, birliklerin olumlu yaklaşım içinde olduklarını belirterek “ dört birlik kendi aralarında eser sahipleri ve yapımcılar olarak ikiye ayrılmış durumdalar. 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince kamuya açık yerlerde müzik yayını yapan işletmeler bu dört birliğe de üye olmak zorunda. Ancak konu ne üyelerimize ne de ülkemizde herhangi bir yerde yeterince anlatılmış değil. Özellikle İlçemizde son zamanlarda üyelerimizin yaşadığı sıkıntılar biraz da bu birliklerin ne işe yaradığının, neden üye olunması gerektiğinin iyi anlatılmaması ve bilgi eksikliğinden kaynaklanıyor. Birlik yöneticileri önümüzdeki günlerde Kuşadası’nda bir bilgilendirme toplantısı yaparak, ilgilileri aydınlatacaklar”dedi.

            Birliklerle imzalanacak protokoller çerçevesinde Kuşadası’ndaki üyelere indirim talebinde bulunduklarını söyleyen Akdoğan;  “görüşmeler olumlu geçti biz taleplerimizi ilettik. Onlar da kendi yönetim kurulları ile görüşüp makul tekliflerle geleceklerdir diye düşünüyorum. Çünkü yasa gereği işletmeler üye olmak zorundalar, birlikler de üye kaydı yapmak durumundalar. Kuşadası Ticaret Odası olarak üyelerimizin çıkarlarını ve haklarını korumak için görev başındayız, Birliğe götürdüğümüz  teklifte  üyelerimizin bu konudaki sıkıntılarının daha hızlı ve çözülebilir olmasını sağlamak amacıyla Ticaret Odası’nda görevlendireceğimiz bir personelle  Mesam-Müyap-Msg ve Müyor-Bir ile iletişim sağlamak istediğimizi anlattık. Dört birliğin kendi aralarında yapacağı toplantıdan sonra konu daha da netleşir. Konuyu yakından takip ediyoruz” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google.com, pub-4400075568548996, DIRECT, f08c47fec0942fa0
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.