Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KUTO 20 yaşında

Kuşadası Ticaret Odası’nın kuruluşunun 20. Yılı görkemli etkinliklerle kutlandı. Vergi Rekortmenleri ile KUTO 2. Fotoğraf Yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2012 16:54
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
adaninsesi.com
KUTO 20 yaşında

Kuşadası Ticaret Odasının (KUTO)  20. Kuruluş yılı bir dizi etkinlikle kutlandı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı Bülent Koşmaz’ın siyasileri  uyaran konuşması güne damgasını vurdu. Siyasilerin birbirilerine karşı kullandıkları ifadelerin üzücü olduğunu söyleyen Koşmaz, siyasilerin gündeminde ülkeye yarar getirmeyen tartışmalar olduğunu belirtti.

Etkinlikler dün saat 15’de KUTO Salonunda düzenlenen kokteyl ile başladı.  Bu yıl ikincisi düzenlenen Ulusal Fotoğraf yarışmasında dereceye  giren ve sergilenmeye değer görülen fotoğraflardan oluşan sergi açıldı. Dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinden sonra, Kurumlar ve Gelir vergisi dallarında  Vergi rekortmeni olanlara ödüllerinin verildiği törene geçildi.

Törende konuşan  TOBB Başkan Yardımcısı Bülent Koşmaz, "Son 30 yılda büyük atılım gösterdik ama 10 büyük ekonomi arasına girmemiz için daha fazla çalışmamız lazım" dedi. 2023 Hedeflerinin gerçekleşmesi için siyasilerin kısır çekişmelerden uzaklaşması gerektiğini söyleyen Koşmaz,”Öyle çok vaktimiz kalmadı. Bu gün bakıyorum ülke gündeminde memlekete hiçbir faydası olmayan meseleler tartışılıyor. Siyaset kurumumuz zaman zaman bir birine çok sert ifadeler kullanıyor. Polemikle zaman kaybediyoruz. Bir vatandaş oluruk üzülüyorum. Oysa koyduğumuz hedeflere koşmalıyız. Bir gerçek var ki bu hızımızla 2023 hedeflerini yakalamamız hayal. Umarım siyaset daha yapıcı bir konuma gelir ve bir an önce gerçek gündemimize odaklanır. Böylece hızımıza hız katar ve sonunda hedeflerimizi yakalarız” dedi.

Aydın Vergi Dairesi Başkanı Mesut Yılmaz törende yaptığı konuşmada vergi mükellefleriyle  gönüllü uyum çalışmaları yaptıklarını, bu yöntemle vergi gelirlerinin arttığını anlattı. Vali Kerem Al’de konuşmasında Devletlerin kamunun sağladığı finansman kadar var olabileceğini söyleyerek “Uygar toplumlarda, çağdaş ülkelerde vergin kadar konuş ilkesi ve anlayışı vardı. Ancak yinede verginin kolay yutulabilir bir hap olmadığını kabul etmemiz lazım” dedi.

Konuşmalar sonrası Kurumlar vergisi dalında birinciliği Diana Otel Yatırımları ve İşletmeleri, ikinciliği Diana Turizm Otelcilik ve Ticaret Sanayi, üçüncülüğü ise Esen Turizm işletmeleri ve Sanayi aldı. Gelir vergisi dalında ise Mustafa Baklacı,Ali Çallı ile Ö.Taylan Sağnak ilk üçü paylaştı.

KUTO’nun kuruluş yıl dönümü etkinlikleri Ada Kule otelde düzenlenen balo ile sürdü. Baloya Aydın Valisi Kerem Al, TOBB Yönetim kurulu üyesi Ender Yorgancılar, protokol üyeleri, Kuşadası’ndaki turizmciler ve iş adamları katıldı. Geç saatlere kadar süren gecenin sonunda eski başkanlar, yönetim kurulu üyeleri ile KUTO Başkanı Serdar Akdoğan  20. Yıl pastasını birlikte kesmesiyle sona erdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google.com, pub-4400075568548996, DIRECT, f08c47fec0942fa0
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.