Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kuşadası üst düzey protokol ağırladı

Yabancı Cumhurbaşkan yardımcısı, Meclis Başkanı, Başbakan ve Üst düzey protokol üyeleri Oleatrium Zeytin Yağı müzesi ile Değirmen'e hayran kaldı.

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2012 22:14
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
adaninsesi.com
Kuşadası üst düzey protokol ağırladı

Somaliye yardım için İstanbul’da bir araya gelen ülke delegasyonun bazı üyeleri Expo 2020 lobisi için Kuşadası ve İzmir’e davet edildi. Kuşadası’ndaki Oleatrium Zeytin ve Zeytinyağı müzesini gezen heyete, Diana Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Tonbul eşlik etti. Somali Meclis Başkanı, Başbakanı, Avusturya Cumhurbaşkan yardımcısı, Turizm Bakanlığı müsteşarı  Özgür Aslan ile çeşitli ülkelerden üst düzey delegelerin olduğu heyet daha sonra Değirmen restaurantta bir yemek verildi. Yemek sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Somali Başbakanı Abdiweli Mohamed Ali, Türkiye ile Somali arasındaki işbirliğinin Osmanlı dönemine dayandığını, Türkiye’nin Somali için çok önem taşıdığını söyledi. Başbakan Ali “ Türkiye ile Somali arasındaki ilişkiler 500 yıl öncesine dayanıyor. O zamanlar Somali Osmanlı toprağıydı. Onun için bu gün başlayan ilişkiler değil, yüzyıllar öncesinin ilişkileri var. Somali ve Türkiye’nin stratejik ortaklar olduğuna inanıyoruz. Çok ortak noktamız var. Somali’nin yaşadığı kuraklıkta Türk başbakanının Somali’yi ziyareti bize tanrının lütfuydu. Başbakanınızın ziyaretinden sonra Somali için çok yoğun bir çalışma oldu. Onun için Türkiye’deki konferansta çok önemliydi. Bu konferans öncesi beklentilerimiz, konferansta fazlasıyla gerçekleşti. Türk Başbakanın Somali ile ilgili düşüncelerini öğrenme fırsatımız oldu. Somali’nin kendi ayakları üzerinde durması için çabalarımızı bu konferans ile tüm dünyaya duyurulmasına, dünyanın dikkatini çekildiğine inanıyoruz”dedi.

            Aralarında Avusturya Cumhurbaşkan yardımcısı, Brezilya, Sudan, Bahreyn, Tanzanya’nında bulunduğu ülkelerden üst düzey temsilcilerin olduğu grup daha sonra Meryemana ve Efes antik kentini ziyaret etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google.com, pub-4400075568548996, DIRECT, f08c47fec0942fa0
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.