Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kuşadası’nda Sıfır İşgaliye uygulaması başladı

Belediye başkanı Özer Kayalı, çarşıya çıkarak, yerinde görerek, esnafı dinledi.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2014 16:25
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
adaninsesi.com
Kuşadası’nda Sıfır İşgaliye uygulaması başladı

Kuşadası Belediyesi tarafından, Başkan Özer Kayalı'nın talimatıyla 2 Haziran tarihinden itibaren tüm Kuşadası’nda uygulamaya konulan sıfır işgaliye, zabıta ekipleri tarafından denetlenmeye başlandı.

            Turizm sezonunun açılmasıyla birlikte halktan, tatilcilerden ve esnaftan gelen işgaliye şikayetlerini değerlendiren Kuşadası Belediyesi, çarşılarda işgaliye’nin sıfır olduğunu ilan etti. Kuşadası Belediyesi, Ticaret Odası ve Esnaf Odası'nın oluşturduğu işgaliye çalışma grubu tarafından hazırlanan yönetmelik çerçevesinde çalışmalara başlandı. Daha önce çarşı esnafına yapılan tebligat uyarınca, zabıta ekipleri  2 Haziran 2012 tarihinden itibaren sıfır işgaliye uygulaması için denetimlere başladı.           

            Vatandaşların ve tatilcilerin cadde sokaklarda yürümesini engelleyen, görüntü kirliliği yaratan işgallere izin vermeyen 20 maddeden oluşan yönetmeliğe göre, esnaflar işyerlerinin dış cephelerine manken, raf, dolap, vitrin, teşhir standı, asamayacaklar.  İşyerlerin gölgelikleri askılık olarak kullanılamayacak.

            Yeni yönetmeliğe göre çarşı esnafının hanutçuluk yapmasına da izin verilmeyecek. Hazırlanan yönetmeliğin 7. maddesinde; "İşyerleri önünde yada yakınında yerli ve yabancı turistlerin önünü keserek, stoperlik yaparak yönlendirmek, el ve kol hareketleriyle rahatsızlık vermek, hanutçuluk, çığırtkanlık tabir edilen hal ve hareketlerde bulunmak kesinlikle yasaktır" denildi. 

            Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, sıfır işgaliye kararının hem vatandaş hem de esnaftan destek gördüğünü belirterek "Bu karar vatandaşlarımızın ve esnafımızın desteklediği bir karar. Meslek kuruluşları, esnaf ve vatandaşlarımızın görüşleri alındıktan sonra bir yönetmelik yayınlayarak duyurumuzu yaptık. Bugün zabıta ekiplerimiz tarafından denetim başladı. Bu uygulamanın kontrolü kesinlikle sezon sonuna kadar devam edecek. Sıfır işgaliyede geri adım atmayacağız" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google.com, pub-4400075568548996, DIRECT, f08c47fec0942fa0
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.