Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kuşadası nda Gıda Fuarı

Gıda üretici firmalarının özel fiyat uygulayarak toptancı firmalara yönelik tanıtım yaptığı Gıda Fuarı Kuşadası nda düzenlendi. Pine Bay Holiday Resort Otel Royal salonunda düzenlenen Gıda Fuarına 20 üretici firma katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2010 13:13
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
adaninsesi.com
Kuşadası nda Gıda Fuarı

İlkgün Gıda’nın organize ettiği fuarda bakkallara satış yapan toptancılar fuara özel fiyatlarla sipariş etme olanağı buldu.2 Gün süren Gıda fuarına katılan firmalar ile toptancılar sektörün sorunlarıyla ilgili görüş alışverişinde bulunma olanağı da buldu.

 Bakkalları yok etme noktasına getiren ulusal ve uluslar arası market zincirlerinin bu kez üretici firmaları yok etme noktasına geldiğini söyleyen İlkgün Gıda şirketinin sahibi A.Vedat Cide, “Bu gün süpermarketlere mal üreten firmalar da bakalar gibi yavaş yavaş yok olacaklar, farkında değiller” dedi.Ülkeyi yönetenlerin bakallara sahip çıkma yerine süpermarketlere sahip çıktığını söyleyen Cide “ülkeyi yönetenler tamamen onlardan yana. Biz ise onların karşısında yaşam mücadelesi veriyoruz. Halkımızın kendi sermayesini koruması gerektiği konusunda bilinçlendirilmesi gerekiyor. Bunda basına büyük görevler düşüyor. Bakkalları bitirme noktasına gelen çok uluslu firmalar şimdi üretici firmaları yok etmeye başladı. Bu gün kazandığını düşünen firmalar 3-5 yıl içinde ne hale geleceklerini görecekler. Çünkü üretici firmaları çok zorlamaya başladılar. Düşük maliyetli üretim yaptırıyorlar. Firma tüm yatırımı ile bu üretime yönelip piyasadan çekiliyor. Süpermarketler sürekli düşük fiyat ve kendilerine ait üretimler istiyor. Daha ucuz üretim bulduğunda da hemen sözleşmesini fesh ediyor. Piyasadan çekilen firma ortada kalıyor” diyerek özellikle İzmir’deki üretici firmaları uyardı.

            Büyük marketlerin yarattığı sıkıntılar nedeniyle bakkallara giden toptancıların azaldığını söyleyen Golda Bölge temsilcisi Serkan Özek’de büyük zincirlere hükümetin desteğinden yakındı. Özek “Hükümet bu zincirlere destek veriyor. Sektörü düşünmüyor. Sektör bu nedenle bu tür fuarlar, özel kampanyalar ile toptancılara ulaşmaya çalışıyor. İlkgün gıda ile katılımcı firmalarla düzenlenen bu fuarda rekabet şansı yaratılmaya çalışılıyor”şeklinde konuştu.

                                               Neden fuar?

            On yıldan bu yana Ege bölgesinde soğuk satış bayiliği yapan İlkgün Gıda’nın sahibi A.Vedat Cide, sektörü zincir marketlere teslim etmemek için çeşitli atılımlar yaptıklarını söyledi. İzmir’de üç adet toptan satış mağazası açtıklarını, sayılarını yıl sonuna kadar beşe çıkaracaklarını belirten Cide ”bu yatırımları gerçekleştirirken, kardeş sektörlerin düzenlediği fuarlardan ilham alarak bizde Gıda Fuarı düzenlemeye karar verdik. Fuarı önümüzdeki yıl genişletmeyi ve gelenekselleştirmeyi düşünüyoruz. Bu fuarda ilk defa satış yapıyoruz. Ve bu fuara özel toptancılara çok uygun fiyatlarla satış yapıyoruz. Amacımıza ulaştık. Gerek katılımcı firmalar gerekse ziyaretçilerimiz bu fuarları sürdürmemiz gerektiğinde hem fikir oldu”diyerek Mayıs ayında İzmir’de daha geniş katılımlı bir fuar düzenleyeceklerini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google.com, pub-4400075568548996, DIRECT, f08c47fec0942fa0
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.