Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kuşadası’nda 600.Yıl kutlaması

Ticaret Odasının düzenlediği kutlama etkinliklerine Kuşadası Belediyesinden başkan dahil hiçbir yetkilinin katılmamasına üyeler tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2013 16:25
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
adaninsesi.com
Kuşadası’nda 600.Yıl kutlaması

              Kuşadası’nın Türk Topraklarına katılmasının 600’üncü yılı Kuşadası Ticaret Odasının düzenlediği bir dizi etkinlikle kutlandı. Ticaret Odası önünde başlayan, sergi salonu ile konferans salonunda devam eden etkinliklere Kuşadası Belediyesini temsilen kimsenin katılmaması tepki çekti. Kaymakam Muammer Aksoy, Davutlar Belediye Başkanı Tuncay Uysal, daire müdürleri, STÖ temsilcilerinin katıldığı etkinliğe davet edildikleri halde katılmayan belediye yöneticilerini eleştiren üyeler, “Kuşadası’nın 600’üncü yılı kutlanıyor, Kuşadası belediye başkanı veya yardımcılarından hiç biri yok. Yaşadıkları ve yönettikleri kentin kutlamasına gelmemelerini kınıyoruz” diye tepkilerini dile getirdiler.

                Kuşadası Ticaret Odası (KUTO) Başkanı Serdar Akdoğan,1413 Yılında 1.Mehmet (Çelebi) tarafından Osmanlı İmparatorluğu topraklarına katılan ve o günden bu yana Türklerin elinde kalan Kuşadası’nın 600’üncü yılını kutlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Oda binası önünde Mehter Takımı gösterisiyle başlayan kutlama etkinlikleri, sergi, söyleşi ve panellerle sürdü.

                Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Davutlar Belediye Başkanı Tuncay Uysal ile kalabalık bir davetli topluluğunun katıldığı kutlamaların açılışında konuşan  KUTO Başkanı Serdar Akdoğan, “Bu güne kadar bir çok etkinlik düzenledik, ancak hiç biri bu günkü kadar anlamlı değil. Tarihimize ve kimliğimize sahip çıkmak, özellikle bugünün gençlerine nereden geldiğimizi anlatmak  amacı ile ilçemizin Türk topraklarına  katılmasının 600. Yılı  kutlama etkinlikleri düzenledik” dedi.

                600.Yıl kutlama etkinlikleri kapsamında  KUTO sergi salonunda Efemerist Ali Can, “Osmanlı Arşivlerinde Efes Kazıları”,  Cem Arslan Kuşadalı vatandaşlarımızın arşivlerinden derledi “Kuşadası’ndan Yüzler” fotoğraf sergileri açıldı.  Konferans salonundaki panelde ise  ADÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünden  Yrd. Doç. Dr. Bülent Çelik “17. ve 18. YY’da Kale Merkezli bir Osmanlı Yerleşimi” , Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Dekanlığı Tarih Öğretmenliği Bölümü Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Kemal Ramazan Haykıran “11. ve 14. YY’larda akıncılıktan beyliğe Kuşadası’nda Türk hakimiyeti” , Ege Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ertan Daş ise “Kuşadası’nda Türk dönemi eserleri” hakkında birer sunum yaptı.

                Kutlamaların yıl sonuna kadar çeşitli tarihlerde yapılacak etkinliklerle süreceği açıklandı. 

Kutlama etkinlikleri ile ilgili fotoğrafları foto galeri bölümünde veya 
http://www.adaninsesi.com/foto-galeri/kusadasinda-600yil-kutlamasi/26.html
a
dresine tıklayarak izleyebilirsiniz. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google.com, pub-4400075568548996, DIRECT, f08c47fec0942fa0
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.