Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kuşadası na yatırım çağrısı

Türk turizminin başlangıç merkezi olan, sonrasında ise plansız gelişme ve hatalı yönetim anlayışlarıyla kötü kentleşmeye örnek gösterilen Kuşadası nın kaderinin değiştirilmesi için düğmeye basıldı.

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2011 12:28
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
adaninsesi.com
Kuşadası na yatırım çağrısı
Avrupa'nın en büyük Kongre Merkezi'nin tamamlanmak üzere olması, Davutlar Beldesi'nde zengin jeotermal kaynakların bulunması nedeniyle yöredeki nitelikli yatak sayısının artırılması için turizmcileri harekete geçiren Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, yatırımcılara da çağrı yaptı. Coş, "Yeni yatırımlar için arsalarımızı belirliyoruz. Turizm için arsa talep edecek yatırımcılarımızı bekliyoruz. Görüşmek için hafta sonları dahil günün 24 saati hazırız" dedi.

Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Türsab Başkanı Başaran Ulusoy ile turizmciler büyük değişim için görüşbirliğine vardı. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, aynı anda 10 bin kişinin toplantı veya kongreler yapabileceği Kuşadası Kongre Merkezi'nin (KOMER) açılışı için 29 Ekim 2011 tarihini belirlediklerini söyledi. Bu hedef için çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü belirten Ulusoy şöyle konuştu:

"Kongre merkezi Türk turizmi kadar Kuşadası turizminin 12 aya yayılması ve geliştirilmesi için büyük önem taşıyor. 120 milyon liraya malolacak KOMER'in inşaatında hızla sona yaklaşıyoruz. Kültür ve Turizm Bakanımızla birlikte açılış tarihi olarak 29 Ekim 2011'i belirledik. Kongre pazarlama ekiplerimiz, uluslararası kongrelerde tanıtım ve pazarlama çalışmalarına başladı. Şimdiden 2012 başı için çok önemli üç kongre bağlantısı yapıldı bile. Martı otel grubundan 2014 tarihine kadar bin 350 yatak sözü aldık. "

JEOTERMAL ZENGİNLİK

Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş da, Kuşadası'nda KOMER ve jeotermal kaynaklarının önemli bir hareketlenme yaratacağını belirtti. MTA'nın sondajını yaptığı jeotermal kaynakların özellikle Kuşadası, Davutlar ve Güzelçamlı'da turistik tesislere farklılık getireceğini kaydeden Vali Coş şunları söyledi:

"Kuşadası'nda turizmin 12 aya yayılabilmesi için buradaki jeotermal zenginlik büyük bir imkan ve potansiyeldir. Jeotermal turizmi konusunda birden fazla tesisin hizmete girmesi için tüm kurum ve kuruluşlar el birliği ile çalışıyoruz. Yıl sonu da KOMER'i bitirmek için İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi'nde de kararlar alarak ortaklık paylarını artıracağız. Kalkınma Ajansı olarak da hisse alacağız. Böylece KOMER'in bitirilmesine biz de katkı koymuş olacağız. "

NİTELİKLİ YATAK SAYISI

Kuşadası'nda bu önemli gelişmelerin yanı sıra nitelikli yatak sayısının acilen artırılması için girişimlerde bulunulması gerektiğini anlatan Vali Coş sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tesis alt yapımızı genişletmemiz, nitelikli yatak kapasitesini en kısa zamanda 100 bine çıkarmamız gerekiyor. Mevcut otellerin yenilenmesi için yatırımcılarımızı cesaretlendirmemiz lazım. Yeni yatırımlar için mevcut arsalarımızı belirliyoruz. Davutlar-Güzelçamlı- Kuşadası hattında gerek jeotermal yatırım, gerekse de güneş- deniz turizmi için arsa talep edecek yatırımcılarımıza uygun yerler gösterebilmek için çalışmalarımız var. Turizm için arsa talep edecek yatırımcılarımızı bekliyoruz. Görüşmek için hafta sonları dahil günün 24 saati hazırız. "

FIRSATÇI- RANTÇI YAKLAŞIMA İZİN YOK

Vali Çoş Kuşadası için yapılacak yatırımların önünü açarken, geçmişte yapılan hataların tekrarlanmaması uyarısında da bulundu. Yatırım yapılırken çevrenin korunması gerektiğini vurgulayan Vali Hüzeyin Avni Coş şöyle konuştu:

"Çevremizi farklı kılarak doğal özelliklerini koruyabilirsek, otantik yönünü ön plana çıkarabilirsek, burası cazibe merkezi olacaktır ve daha fazla insan gelmek, gezmek, görmek ve tatilini burada geçirmek isteyecektir. Ama giderek artan bir beton yığını haline gelirse, bu değişim trendi o zaman itici olacaktır ve sıradan bir tatil kenti olmanın ötesine gidilmeyecektir. "

Kuşadası'nın üst gelir grubu turistin tercih edeceği bir çevreye kavuşması gerektiğini anlatan Coş, "Bunun için herkese görev düşmektedir. Fırsatçı- rantçı yaklaşıma prim vermeden, bugünü bir milat kabul edip, geçmişte yapılan hataları yapmamamız gerekiyor. Eğer bunu becerebilirsek, Kuşadası ve Aydın gerçekten mücevher gibi hem Türkiye'de, hem de dünyada hak ettiği yere kavuşacaktır. "
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google.com, pub-4400075568548996, DIRECT, f08c47fec0942fa0
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.