Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kuşadası CHP’de istifa rüzgarı

CHP Kuşadası eski Belediye Başkanı Özer Kayalı ile geçmiş dönemlerde partinin çeşitli kademelerinde görev yapan bir çok isim istifa etti.  

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2024 16:06
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2024 16:06
Kaynak: Adanın Sesi Haber Merkezi
Kuşadası CHP’de istifa rüzgarı

CHP Genel Merkezi’nin bir çok il ve ilçede atadığı belediye başkan adaylarına tepkiler çığ gibi büyüyor. Tartışmalı isimlerin örgüte dayatılmasına, CHP Genel Merkezi’nde bir grubun çıkarları uğruna başkanlıkları belirlemesine tepki olarak Türkiye’nin bir çok yerinde istifalar art arda geliyor. Ömer Günel’in 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde tekrar aday gösterilmesine tepki gösteren, aralarında eski belediye başkanı, meclis üyeleri, parti yöneticilerininde bulunduğu çok sayıda Kuşadası CHP İlçe Örgütü üyesi de istifa etti.

RANTÇI ANLAYIŞ ÖDÜLLENDİRİLİYOR

Halkçılığı ötekileştiren, rantçılığı teşvik eden bir anlayışın parti yönetimine hakim olduğunu belirten Kuşadası eski Belediye Başkanlarından Özer Kayalı istifasını “Bugüne kadar, ‘Cumhuriyetçilik’, ‘Halkçılık’, ‘Milliyetçilik’, ‘Lâiklik’, ‘Devletçilik’ ve ‘Devrimcilik’ ilkeleri ile CHP çatısı altında siyaset yaptım. Bu ilkeler doğrultusunda, Atatürk’ün kurduğu bu partinin her kademesinde büyük bir gururla görev yaptım.

Ancak gelinen noktada, üzülerek görüyorum ki, CHP Atatürk’ün çizdiği yoldan ayrılmış, yıkmak istediği düzenin ikizi haline gelmiştir. Halkçılığı ötekileştirirken rantçı anlayışı ödüllendiren, demokrasi mücadelesi adı altında “tek adam” rejiminin kusursuz bir kopyası haline dönüşen CHP’nin bu yönetim biçimi ve bu anlayışla iktidar olması ne yazık ki imkansız duruma düşmüştür. Siyasi mücadelemi yine Atatürk’ün çizdiği ilkeler doğrultusunda sürdürebilmek adına CHP üyeliğinden istifa ediyorum” ifadeleriyle duyurdu.

“PARTİYE VERİLEN HER OY İŞGALCİLERE GİDER”

 Uzun yıllardır partide çok önemli çalışmalarda bulunan, geçmiş dönem CHP Kuşadası Kadın Kolları Başkanlığı seçimlerinde yarışan Olcay Aras’da istifasını şu ifadelerle duyurdu; “İşgal altındaki CHP’ye verilecek her oyun, partiyi sessizce işgal eden karşı devrimci kadroya destek olacağını düşündüğümden, önümüzdeki yerel seçimlerde CHP’ye oy vermeyeceğim. Bu parti rant çetelerinin işgalinden kurtuluncaya kadar da CHP’den istifa ediyorum...Hiç bir veda bu kadar içimi acıtmadı.!Şimdilik ELVADA... Elbet bir gün buluşacağız, bu böyle yarım kalmayacak.”

Kaynak: Adanın Sesi Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.