Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kuşadası Belediye Rant Kapısı değilmiş !!!

Bir kenti marka yapmak için önce siz marka olacak, marka gibi düşüneceksiniz. Ufkunuz geniş, projeleriniz gerçekçi olacak. İkibuçuk yılda iki park düzenlemesi yapmanın ve amcaya kıyakların dışında ne yaptınız ki, kenti marka yapacaksınız.

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2011 21:42
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
adaninsesi.com
Kuşadası Belediye Rant Kapısı değilmiş !!!

Kuşadası siyasi tarihine amcasına kıyakları ile Sosyal Demokrat bir partiden seçilmiş olmasına karşın, Sosyal Demokratlığa bağdaşmayan yönetim tarzıyla ismini yazdıran belediye Başkanı Esat Altungün, her fırsatta belediyeyi rant kapısı olmaktan çıkardıklarını söylüyor. Bunları söylerken o kadar rahat davranıyor ki, acaba Kuşadası’nda yaşamıyor muyuz, diye bir an tereddütte kapılıyoruz.

            “Rantçılara taviz yok” diyor Altungün.. Kim demiş yok diye… Belediyeyi rant kapısı olmaktan çıkardıklarını söyleyen Altungün araya “yandaşlar hariç” kelimelerini eklemeyi unutmuş. Gerçekten de yandaş olmayanlara rantı bırakın, ekmek bile yok artık Kuşadası’nda. Altungün’e göre otoparklar, çarşı merkezindeki halı saha,  Garaj, Çöp ihaleleri, Uydukent’te istihdam, yandaş müteahhitlere sınırsız kat peşkeşi, belediye arazilerini birilerine vermeye çalışma, Çarşamba  pazarı dağıtımı, Nazilli Pazarı, her köşe başında mısırcı, dondurmacı, plajlar ve en önemlisi amcaya sağlanan kolaylıklar rant sınıfına girmiyor.

            Başkanın hakkını yememek lazım, başkanlığının sonlarına yaklaşırken espri yapma yeteneği de kazanmış. Hele  “Belediye kurumsallaşacak” sözleri  yok mu; bizi gülme krizine soktu… Sabah ilk gelenin belediye başkanlığını ilan ettiği, yardımcılarının kendilerini birer başkan gibi gördüğü, iç çekişmelerden hizmet üretmeye fırsat bulamayacak hale getirilen belediye kurumsallaşacakmış. Ve bunu iki buçuk yıllık başkan Altungün yapacakmış.. Ağır aksak yürüyen bir kurumu rayından çıkaranlar, kurumsallaşmaktan söz ediyor. Gelinde gülmeyin…

            Altungün arada bir “Kuşadası’nı marka” yapmaktan söz ediyor. İşte kahkaha attıran bir söz daha… Bir kenti marka yapmak için önce siz marka olacak, marka gibi düşüneceksiniz. Ufkunuz geniş, projeleriniz gerçekçi olacak. İkibuçuk yılda iki park düzenlemesi yapmanın ve amcaya kıyakların dışında ne yaptınız ki, kenti marka yapacaksınız.

            Eminiz ki para kazanıp, iş yapacağım diye açtığı halıcı, kuyumcu, restoran içinde aynı şeyi düşünüyordu. Marka yapacak, kurumsallaştıracaktı. Ama hepsini batırdı. İnşallah Kuşadası Belediyesi Türkiye’nin ilk iflas eden, ilk batan belediyesi olarak siyasi literatüre girmez...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google.com, pub-4400075568548996, DIRECT, f08c47fec0942fa0
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.