Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kuşadası arıcıları bekliyor

Bu yıl Kuşadası, Beldeleri ve köylerinde 62 bin 900 arı kovanı konulacak. Kovanlar yerleşim yerleri ile ana yola 200 metre mesafeden daha fazla yakına konulamayacak.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2013 18:07
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
adaninsesi.com
Kuşadası arıcıları bekliyor

Kuşadası yaz havası yaşarken, bölgeye akın edecek olan arıcıların getireceği binlerce arı kovanı için hazırlanıyor. Kuşadası Kaymakamı Mustafa Ayhan başkanlığında toplanan ve ilçedeki ki ilgili daire amirlerinden oluşan “Arı Konaklama Kapasitesi Tespit Komisyon”u, Kuşadası ve köylerinde arıcılık yapanlara 16 bin 679, gezgin arıcılara 36 bin 221 kovanlık yer ayırdı. Gerek yerleşik, gerekse gezginci arıcıların  hangi bölgelerde konaklayabilecekleri venasıl hareket etmelerinin gerektiği ile ilgili kuralları sıraladı.

            Kuşadası
Kaymakamlığından yapılan açıklamada arı kovanlarının toplu yaşam alanları ve ana yollara en az 200 metre mesafeye konulabileceği, yaklaşma mesafesine uymayan arıcılar hakkında Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulacağı vurgulandı. Kaymakamlık açıklamasında belirtilen diğer kurallar ise şöyle:”Komisyonun harita üzerinde tespit ettiği yerler dışında arı kovanı konulamayacak. Yerleşim yerlerine yakın konaklamaların önüne geçilmesi için kolluk kuvvetleri ile Zabıtalar gerekli tedbirleri alacak. Hazine, Orman veya Köy tüzel kişiliklerine ait arazilerin şahıslar tarafından kiraya verilmesi önlenecek. Bu yöntemle haksız kazanç sağlayanlar hakkında yasal işlem yapılacak. Bölgelerden daha fazla arıcının yararlanabilmesi için gezginci arıcıların konaklama süresi 60 günü geçemeyecek. Arı konaklama  sahası içinde kalan bölgelerde ki tarım arazilerinde ilaçlama yapılması durumunda arıcılar 7 gün önceden bilgilendirilecek.Arıların olumsuz etkilenmemesi için her türlü önlem alınacak. Kuşadası, Davutlar ve Güzelçamlı beldeleri ile 5 köyünde arı konaklama kapasitesi 53 bin 900 kovandır. Bunun 17 bin 679 kovanı yerli arıcılar, 36 bin 221 kovanı ise gezginci arıcılara ayrılacaktır. Orman ve Yangın emniyet yolları üzerine kesinlikle kovan konulamayacak.”

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google.com, pub-4400075568548996, DIRECT, f08c47fec0942fa0
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.