Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kuşadalılara kazık attı, sıra Efeler halkında

Kuşadası’nda yeşil alan sözü vererek kamulaştırdığı alanını betona boğan Çerçioğlu, şimdide kamulaştırdığı arazi üzerinden Efeler halkını kandırmaya çalışıyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2024 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2024 15:26
Kaynak: Adanın Sesi Haber Merkezi
Kuşadalılara kazık attı, sıra Efeler halkında

Kuşadası’nın sahilinde bulunan Tariş arsasını özelleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, çağırdığı basın mensuplarına bu alanın Kuşadası’nda yaşayanların isteği doğrultusunda değerlendirilmesi sözünü verdi. Ardından 2016 yılında sandık kurdu, ilk oyu kendisi, göstere göstere “Yeşil Alan”dan yana kullandı. Sandıktan da büyük bir konsensüs ile “Yeşil Alan” ve “Kent Meydanı” önerisi çıktı.

SANDIĞI VE HALKIN TALEBİNİ DİNLEMEDİ

Kendisinin “Halk ister, Büyükşehir Belediyesi yapar” sloganını bile dinlemeyen Çerçioğlu, buraya 5 katlı Belediye Hizmet Binası dikti. Vatandaşların, çevre örgütlenmelerinin tepkilerini, eylemlerini bastırmak için Büyükşehir Belediye Zabıtalarını gönderdi. Arbede yaşandı. Tüm bunlara ve tepkilere rağmen "Yeşil Alan" a 5 katlı binayı dikti. 

SIRA EFELER HALKINDA

Aydın’ın Efeler ilçesi Mimar Sinan Mahallesinde binalar arasında kalan son boş araziyi Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak kamulaştırdıklarını açıklayan Çerçioğlu, burasını Aydın halkına kazandırdıklarını söyledi. Çerçioğlu, Efeler halkına çağrıda bulunarak, “Bugünden itibaren bu alan için belediyemize ait internet sitemiz üzerinden ve sosyal medya hesaplarımız üzerinden anket çalışması başlatıyoruz. 7’den 70’e tüm Aydın’ı bu demokrasi şölenine davet ediyoruz. Bu şehrin geleceğini beraber şekillendirelim” dedi. Ve tıpkı Kuşadası’nda olduğu gibi, “Benim oyun yeşil alandan yana olacak” açıklamasını yaptı. Çerçioğlu'nun bu çağrısı yıllar sonra da olsa Kuşadası'ndaki araziiinin akibetini gündeme getirdi. 

İNANMAYIN

Kuşadası'ndaki çevreciler Efeler halkına Kuşadası'ndaki süreci hatırlatarak, Çerçioğlu'nun sözüne sakın inanmayın. Seçim öncesi ne kadar demokratik olduğunu göstereme çalıştığı için oylama yapıyor. Nasılsa sonucuna inanmayacak, uyanık olun oradaki betonlaşmaya izin vermeyin" çağrısı yaptı. 

Kaynak: Adanın Sesi Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.