Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kuşadalılar Atatürk ü andı

Atatürk ü anma yürüyüşüne yaklaşık beş bin kişi katıldı. Atatürk anıtı önündeki törende belediye başkanına konuşma hakkı verilince meydan boşaldı.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2012 16:44
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
adaninsesi.com
Kuşadalılar Atatürk ü andı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 74. yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi Kuşadası da anıldı. Atatürk anıtı önündeki törene, CHP 2.İl Kadın Kolları Eşgüdüm Toplantısı için Kuşadası’nda bulunan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan ile CHP’nin il Kadın kolları başkanları katıldı. Kaymakam Mustafa Ayhan, Garnizon komutanı Jandarma Binbaşı Ferhat Arslan ile Belediye başkanı Esat Altungün’ün anıta çelenk koymasından sonra, saatler 09.05’i gösterdiğinde  saygı duruşu yapıldı. Duygulu anların yaşandığı törene katılan bazı vatandaşların gözyaşlarını tutamadı. 

                                Ata için anma yürüyüşü

Kuşadası’ndaki bazı sivil toplum örgütlerinin düzenlediği “1881 Genç Karanfille Atatürk’ü anma buluşması” öğlen sonu gerçekleştirildi. Türkiye Gençlik Birliği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği üyesi gençlerin organize ettiği buluşma için kalabalık bir kitle Kısmet kavşağında toplandı. Ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk fotoğrafları bulunan yediden yetmişe yaklaşık Beş bin kişi, Atatürk bulvarında “Türkiye Laiktir Laik kalacak”, “Susma sustukça sıra sana gelecek” sloganları eşliğinde yürüyerek Atatürk anıtına kadar geldi. Atatürk anıtına dernekler adına çelenk konulmasından sonra istiklal marşı okundu.

                               Atatürk’ü anmaya siyaset karıştırıldı

Yürüyüşün sonunda Belediye Başkanı  Esat Altungün’e söz hakkı tanınması üzerine, yürüyüşe katılanların büyük bölümü alanı terk etti. Sivil Toplum Örgütlerinin düzenlediği ve her kesimden Atatürk ve Cumhuriyet Tutkunlarının katıldığı  yürüyüşün CHP’li belediye başkanına mal edilmesine tepki gösterenler “Atatürk’ü anma, Cumhuriyet’e sahip çıkma eylemlerinin sonunda bir yolunun bulunup Esat Altungün’ün mikrofona çağırılması katılımcılara hakarettir. Dört yıldır Cumhuriyet, Atatürk ve gençlik için ne yapmıştır. Altungün’ün zihniyeti kadrosundan belli. Kendi partisinin genel başkanı İzmir’deyken, önemli kararların alındığı Kuşadası meclis toplantısı dururken, AKP’li bakanı karşılamaya gitmesi, Danışmanının  AKP’li olması onun Cumhuriyet’e Atatürk’e ne kadar sahip çıktığını gösteriyor. Anma yürüyüşünü gençler, Sivil Toplum Örgütleri değil de EsatAltungün düzenlese orada en fazla 300 kişi olurdu ” dediler

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google.com, pub-4400075568548996, DIRECT, f08c47fec0942fa0
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.