Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Korsan gazete ortalığı karıştırdı

CHP ile Terör örgütünü işbirliği içinde gösteren korsan gazete gece boyunca tüm mahallelerde dağıtıldı. Müdahale eden olmadı.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2011 20:51
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
adaninsesi.com
Korsan gazete ortalığı karıştırdı
Aydın şehir merkezinin bir bölümüyle, Kuşadası İlçesi'nde dün gece park halindeki sileceklerine sıkıştırılan, apartmanların posta kutularına kimliği belirsiz kişilerce bırakılan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan 8 sayfalık tabloid boy gazete ortalığı karıştırdı. CHP ile PKK'nin işbirliği yaptığını yazan künyesiz gazeteyi kimin dağıttığı tespit edilemedi. CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek, MOBESE kameraları görüntülerinin izlenmesi ve gazeteleri dağıtanların bulunması için cumhuriyet savcılığına başvurdu.

Aydın Merkez ve Kuşadası İlçesi'nde dün gece Bugün, Milli Gazete, Yeni Şafak, Akit, Türkiye, Taraf ve Zaman gazetelerinde çeşitli zamanlarda yayınlanan haberlerin yanı sıra, CHP ile PKK'nin işbirliği yaptığını yazan haberler ve fotomontajla Selahattin Demirtaş ile Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanyana getirilmiş fotoğraflarının yer aldığı, künyesiz gazeteler park etmiş otomobillerin sileceklerine sıkıştırıldı, apartmanların posta kutularına bırakıldı.

CHP'LİLERDEN TEPKİ

Olayın ortaya çıkması üzerine bugün basın toplantısı düzenleyen CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek konuyu yargıya taşıdıklarını, cumhuriyet savcılığı ile ilçe Seçim kuruluna başvurduklarını açıkladı. Öncelikle CHP'lileri sağduyulu olmaya çağıran Gürbilek şunları söyledi:

"CHP ile PKK'yı ittifak içinde gösteren, genel başkanımız ve partimizin politikalarıyla ilgili tamamen asılsız ve karalamaya yönelik ağır ithamlarda bulunan haberler yayınlanmıştır. Gazetedeki haberler incelendiğinde kimlerin ne amaçla çıkardıkları ve kimlere hizmet ettikleri anlaşılmaktadır. İktidar yolunda emin adımlarla yürüyen partimizin yolunu kesmek için her türlü çirkinliği, (Çamur at izi kalsın) anlayışını benimseyen zihniyet bizi durduramayacaktır. Demokrasiyi savunan, Seçim mücadelesini demokratik kurallar çerçevesinde yürüten partimiz, bu tür Oyunlar içine girmeyecektir. " ŞAHİNCİ BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ 

CHP Aydın İl Başkanı Hulusi  Şahinci’de düzenlediği basın toplantısında yetkililerin bu dağıtımlara göz yumduğunu, görgü tanıklarının ifadesine göre bir siyasi parti amblemi taşıyan minibüsle gazetelerin dağıtıldığını söyledi. Şahinci düzenlediği basın toplantısında “ Vatandaşlara illegal yollarla dağıtılan yayınlar,  muhtemelen önceden tüm Türkiye için hazırlanmış. Sonrasında Aydın için hazırlanan bir bildiriyle desteklenmiş. Bizim mitingi görüp rahatsız olan bazı çevreleri tespit ettirmeye çalışıyoruz. Kuşadası’nda Mobese’den tespit ettirmek istiyoruz. Daha önce yaşanan bazı gerginlikleri, münferit olan olaylarda seçim atmosferine verdik. Yanlış kararda olsa düzeltilir demiştik. Son günlerde bir panik var. Başka partili arkadaşlarımız  halkın oyunu etkilemek açısından bu yazılardan medet umuyorlar, başaramayacaklar. Halk kararını vermiş ve zaten Aydın mitinginde bunu gördük. Aydın valiliğine diğer ilçelerde bu tip olayların önlenmesi konusunda bir başvuruda bulundum. İnşallah seçim atmosferine gölge düşmez. Bu dağıtımı yapanların yetkililerin gözünden kaçması mümkün değil.Demek ki müsamaha edilen bir pozisyon var. Sultanhisar’ın  bir caddesi var birileri inip bu gazeteleri dağıtıyor  fark edilmemesi mümkün değil. Görenlerin ifadelerine göre bir parti amblemi olan bir araçtan yapıldığı yönünde. Ancak ben kanıtlanmadığı sürece bunu ifade etmek istemem”dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google.com, pub-4400075568548996, DIRECT, f08c47fec0942fa0
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.