Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Komşu turizm sezonunu uzattı

Kış boyunca Yunanlı turistler gelecek

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2010 09:55
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
adaninsesi.com
Komşu turizm sezonunu uzattı

Kuşadası kış aylarında da turizme devam edecek. Kış aylarında müşteri olmadığı için bir çoğu kapanan turistik tesisler, bu yıl Yunanlı turistlere kapılarını açtı. Mayıs ayına kadar 10 Bin turist Kuşadası’nda belirli periyotlarla tatil yapacak.

Kış aylarında turist yoğunluğu olmadığı için otellerin büyük bölümü kış aylarında kapılarına kilit vururken, yıllardır turizmciler sezonu 12 aya yaymanın yollarını araştırıyordu. Yunanistan’da 50 yaş üstü vatandaşlarına gezi ücretinin bir bölümünü .(50+ projesiyle) ödemesi, Türk turizmcilerinin işine yaradı.Bu yıl kış ayları boyunca yaklaşık 4 bin turistin tatillerini Kuşadası’nda geçirecek olması turizmcilerin diğer pazarlara da yönelmesine neden oldu. Büyük bölümü 50 yaş üstü kişilerden oluşan Yunanlılar, fiyatların yaz aylarına göre daha uygun olması, çoğunun atalarına ait izleri araştırması ve ulaşım mesafesinin kısa olması nedeniyle Türkiye ve Kuşadası’nı tercih ettikleri öğrenildi.

Komşunun bu yıl kış sezonunu hareketlendireceğini söyleyen SİBA Tour sahibi ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRASB) Kuşadası Yürütme Kurulu Başkanı Bülent İlbahar, gelen misafirlerin mutlu dönmesi için çaba harcadıklarını söyledi. İlbahar “bu yıl kış aylarında da hareketlilik yaşayacağız. Önümüzdeki Mayıs ayına kadar her hafta ortalama 400 turist olmak üzere yaklaşık 10 bin komşu bekliyoruz. Gelenlerin büyük bölümü 50+ projesiyle devletten gezi ücretinin bir bölümü karşılanan orta yaş grubu. Kış turizmini hareketlendirecek bu girişimde ülkelerine memnun dönerlerse yaz turizmine de önemli katkı sağlayacaklar” dedi.

Gelen Yunanlıların bir bölümünün mübadale ile Yunanistan’a göç edenlerin çocuklarından oluştuğunu, onların atalarının yaşadığı toprakları görmek üzere geldiklerini söyleyen İlbahar “gelen Yunanlı komşularımız araçlar kiralayıp çevrede atalarının yaşadıkları Bergama, Alaçatı, Çeşme gibi kentlere gidiyorlar.Atalarının yaşadıkları evleri, sokakları bulmaya çalışıyorlar. Bunu  çok önemseyerek yapıyorlar. Bizde atalarının yaşadığı bu ülkenin folklorik yapısı, eğlencelerinden kesitler sunacak özel geceler düzenledik. Her grup için tekrarlanan gecelerde Türk müziği, halk oyunları, oryantal, canlı kuklalar ve geleneksel diğer eğlencelerimizden örnekler sunuyoruz. Çok mutlu oluyorlar”diyerek animasyonlara turistlerinde dahil edilerek, eğlenceleri bire bir yaşamalarının sağlandığını kaydetti.

Kış aylarında turistik işyerlerinin kapanması uygulamasının kalkmasını isteyen İlbahar, “gelen turistler ören yerlerini geziyorlar. Alışveriş yapıyorlar. Bu nedenle Kuşadası’nda turistik çarşılarda işyerlerinin kış aylarında kapanması uygulamasının kalkması, işyerlerini açık olması  ülke ekonomisine önemli katkı sağlayacak”dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google.com, pub-4400075568548996, DIRECT, f08c47fec0942fa0
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.