Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kiracı tahliye edilince binayı yıktırdı

Mahkeme kararıyla tahliye edilen kiracı, eski işyerinin başkasına kiraya verildiğini duyunca iş makinesiyle binayı yıktırdı.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2012 19:33
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
adaninsesi.com
Kiracı tahliye edilince binayı yıktırdı

Kuşadası’nda yasal yükümlülüklerini yerine getirmeyen kiracı, mal sahibini inanılmaz bir yöntemle darbe vurdu. İki ayrı mahkeme kararıyla tahliye edilen kiracı Mahmut A. eski işyerinin kiraya verildiğini öğrenince bir inşaat şirketinden iş makinesi (Kepçe) kiralayıp binayı yıkmaya gitti. İş makinesinin binayı yıktığını komşuların telefonundan öğrenen İzmir’deki mal sahibi Murat Ergenç, polise haber verdi. Polis müdahale edinceye kadar binanın büyük bölümü kepçe darbeleriyle yıkıldı. Bina sahibi Ergenç, “”Film gibi, şoktayım” diyerek, A’ın kendisine daha önce böyle bir şey yapmakla tehdit ettiğini ancak yinede böyle bir olay gerçekleştirebileceğine ihtimal vermediğini söyledi.

            Kuşadası’nın dünyaca ünlü Kadınlar Denizinde plaja sıfır, araç trafiğine kapalı alanın ilk binasının altında Sea Garden Restaurant, üstünde ise yazlık olarak kullanılan villa bulunan bina mal kiracının gazabına uğradı. Yıllar önce çok düşük bir bedelle kiraladığı yeri başkalarına büyük bedellerle kiralayan Mahmut A.’yı su, elektrik, atık, işgaliye  gibi hiçbir ödemeyi düzenli yapmaması üzerine mahkemeye verdiklerini ve geçtiğimiz Ağustos ayında tahliye ettiklerini söyleyen mal sahibi Murat Ergenç, “Kendisi kiracı görünüyor, ama işletmiyordu. Başkalarına büyük rakamlarla kiraya veriyordu. On yıldan bu yana Elektrik, su katı atık, işgaliye ödememiş. Yaklaşık 50 bin lira borç var. Bir şirket kurmuş, mahkemeye verdik şirket içi boş, buhar oldu. Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında biri Kuşadası, diğeri İzmir’de iki ayrı mahkeme tahliye kararı verince mahkeme kararıyla çıkardık. Hiçbir şey ödemem, burasını da işgal ederim, kimseye kiraya veremezsin, burada kimseyi yaşatmam diye tehdit ediyordu. Burasını kiralamak isteyenlerle görüşüyordu, onlarda vaz geçiyordu”diyerek  çevreye korku saldığını söyledi.

            Olanlara bir anlam veremediğini söyleyen Ergenç, “restoran yerini 20 gün önce Şerafettin D’ya kiraya verdim.Kiracı orda hazırlıklar ve tadilatlar yaparken, A. beni arayarak bana sormadan nasıl kiraya verirsin dedi.Tehdit etti.Dün bir Hafriyat firması ile anlaşıp, evi yıkmaya gelmiş. Binada yıkım başladıktan sonra komşular beni aradı. İnanamadım, Kadınlardenizi karakolunu aradım. Polis müdahale edinceye kadar binanın önemli bir bölümünü yıkmışlar. Polis gitmezse binayı tamamen yıkacaklarmış”dedi.

            “Kelimenin tam anlamıyla bir orman kanunu uyguladılar. Filmlerdeki gibi, inanılmaz bir şey. Mantığım almıyor. Bu cesareti nasıl kendilerinde buluyorlar. Bunu yapacağını söylüyordu, ama gerçekleştireceği aklımın ucundan bile geçmezdi. İnşaat firması nasıl hiçbir evrak, yıkım kararı olmadan içinde eşyalar olan binayı yıkabiliyor? Evinizin anahtarı kaybolduğunda bile çilingir emin değilse kapıyı açmıyor veya polise bildiriyor. Bu nasıl bir cesaret. Şoktayım. Evde büyük zarar var. Kiracım vazgeçti. Bunun hesabını kim verecek”dedi.

            Ergenç’in avukatlarının şikayet başvurusu üzerine polis eski kiracı Mahmut A. ile Hafriyat firmasının sahibi Taner D.’i dün gece gözaltına aldı. Sorguları tamamlanan ikili bu gün çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google.com, pub-4400075568548996, DIRECT, f08c47fec0942fa0
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.