Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kimse Aleviliği kişisel çıkarı için kullanmasın

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Kuşadası Şubesi bir bildiri yayınlayarak Aleviliği siyasi ve kişisel çıkarları için kullananları sert bir dille kınadı.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2011 20:44
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
adaninsesi.com
Kimse Aleviliği kişisel çıkarı için kullanmasın

              Siyasi partilerin milletvekili aday adaylarını belirlemeye başladığı bugünlerde, Kuşadası’ndan Haydar Kotan’ın AKP’den aday adayı olması ve “ben Aydın’daki yüz bin Alevinin temsilcisiyim” demesi, Alevileri ayaklandırdı.  Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı (Cemevi) Kuşadası Şubesi bir bildiri yayınlayarak Aleviliği siyasi ve kişisel çıkarları için kullananları sert bir dille kınadı.

 Cemevi bildirisinde  “Son günlerde seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte birçok kişi, kendilerini bir yerlere yamayarak menfaatleri doğrultusunda alevi toplumunun ve alevi inancının temsilcisi, önderi, başkanı vb. olduklarını sıkılmadan, utanmadan söyleyebilmektedirler. Alevi toplumuna hizmeti olmadığı; alevi toplumunun olurunu almadıkları halde; geçmişten bir çok örneği olduğu gibi sadece şahsi menfaat ve çıkarları için aldıkları bu kararlarını, alevi toplumunun kararıymış gibi; alevi toplumunu arkalarına almışlar gibi göstermeleri üzücüdür. Alevi inancında bunlar yoktur, çünkü alevi yalan söylemez, alevi hak yemez, alevi entrika peşinde olmaz” denilerek herkesin politika yapma hakkı olduğu, ancak alevi toplumunu şahsi çıkarlarına alet etmelerinin afedilemez olduğu vurgulandı.

            Vakıf bildirisinde “Aleviliği yaşayamayan, Aleviliğin olmazsa olmaz üç erki olan (eline, diline, beline) sahip olamayan biri bırakın Alevilerin temsilcisi olmayı, alevi bile olamaz. Alevi inancını taşıyan biri, menfaati için inancını kullanmaz. Kullanmak isteseler bile aleviler onlara artık geçit vermez, ciddiye almaz, rağbet göstermez. Milletvekilliği, onurlu, kutsal bir görevdir. Şahsi çıkarlar ve hesaplar olmamalıdır ve olamaz. Milletin vekili olacaksan; milleti temsil edeceksin, halkın hakkını hukukunu koruyup kollayacaksın, halkın hakkını yemeyip yedirmeyeceksin, halkın çıkarları her zaman en önde olacak, halka hizmeti hakka hizmet olarak algılayacaksın. Bu koşullar dışında şahsi menfaatlerle bu asil görevi küçültmeye, kirletmeye kimsenin hakkı yoktur. Biz alevilerin vekilimizi seçerken arayacağımız kriterler yukarıda belirtilmiştir A ve B partisinden çok; demokrat olan, insan haklarına hukukuna saygılı olan, yaratılanı yaratandan ötürü sevme becerisini gösteren, demokratik laik sosyal hukuk devlet işlevliğini savunan ve gereğini yapabilen, vaatleri seçim sürecinden kalmayan yaşanan  tüm zamanlardan işlev bulan, herkesin inancına ve tercihine saygılı olan, ırkçılık yapmayan, herkese eşit mesafede olan, arsız hırsız olmayan,  dahası adam gibi adam olan herkes ister alevi ister sünni olsun, belirlediğimiz kriterlere uyan kişileri vekil veya temsilci tercih  ederiz” görüşlerine yer verilerek kimsenin kendilerini temsil etmediğinin altını çizdi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google.com, pub-4400075568548996, DIRECT, f08c47fec0942fa0
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.