Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İşte turizmici (!) başkan farkı

Turizm sezonunun başlamasına rağmen belediyenin altyapı çalışmalarının sürmesi, turizmcilerin ve esnafın tepkilerine neden oluyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2011 22:26
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
adaninsesi.com
İşte turizmici (!) başkan farkı
 
Kuşadası'nın ana arteri Atatürk Bulvarı'nda Setur Marina önünde Nisan ayının son haftasında başlayan çalışmaların, gelen tepkiler üzerine 23 Mayıs'ta bitirileceği açıklandı. Ancak çalışmaların bitirilememesi ve bulvar üzerindeki iki kamping, bir otel ile yaklaşık 10 restoran ve kafeteryaya giriş çıkışların tamamen engellenmesi işletmecileri isyan ettirdi. Kampingte kalan ve tesisin önü tamamen kazıldığı için karavanıyla çıkamayan bir turist ile belediye görevlileri arasında tartışma yaşandı. Görevlilerin, 'çalışma bitinceye kadar çıkamayacağını' söylediği turist, karavanıyla çalışma yapılan alanına girdi. Basın mensuplarının fotoğraf çektiğini gören belediye görevlileri karavanın çıkartılmasına yardımcı oldu.

Bulvar üzerinde işyeri bulunan bir esnaf da "Turizm kentinde bir dere çalışmasının sezona bırakılmasını anlayamıyoruz. Kampinglerdeki karavanlı turistlere önceki gün eğer çalışmaların sonuna kadar kalmak istemiyorsanız çıkın dedik. Günlerce hapis kalmamak için neredeyse herkes çıkıp gitti. Biri bu gün aniden gitmek isteyince problem yaşandı. Otelde kalan turistler kapıya çıktıklarında yürüyecek yer bulamıyor. Çoluk çocuk araç trafiğinin yapıldığı tek şeritte asfaltta veya kazı alanında yürümek zorunda. Restoranlar, kafeteryalar zorunlu tatile girdi. Çalışmalar Haziran ayının ilk haftasına kadar sürecekmiş. Kış sezonu boyunca hiçbir işlem yapmayan belediye turistlerin gelmesiyle birlikte çalışmaları başlattı. İşte turizm anlayışı bu. Böyle turizm olmaz.Marina içine yapılan işyerlerinin inşaatları rahatça yürüsün, onlar rahatlasın diye belediye bizi cezalandırıyor" dedi.

BELEDİYE BASIN BÜLTENİ

Kuşadası Belediyesi'nden yayınlanan basın bülteninde ise çalışmaların 23 Mayıs'ta tamamlanacağının duyurulmasına karşın, 6 Haziran'da bitirilmesinin öngörüldüğü belirtildi. Yaklaşık 23 gün süren dere ıslah çalışmaları kapsamında Setur Marina içerisinden geçerek denize dökülen Türkmen Deresi'nde altyapının yeniden düzenlendiği kaydedilen açıklamada, şöyle denildi.
"Kazı çalışmaları yapılan yolun altına entegre contalı 1 metre çapında betonarme boru döşendi. Mevcut yağmur suyu hattı deniz tarafındaki yolun altına taşınarak, her yıl kış aylarında büyük sorun yaşanan bölgede olası su baskınlarına karşı önlem alındı. Altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından çift yönlü yolun kaldırım ve asfaltların yenilenmesi için çalışma başlatıldı. 6 Haziran tarihinde sona erecek olan yol ve kaldırım çalışmaları kapsamında, yolun deniz tarafında 250 metrelik alana sıcak asfalt döküldü. "  
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google.com, pub-4400075568548996, DIRECT, f08c47fec0942fa0
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.